Więcej niż idealne auto dla czteroosobowej rodziny z potężnym bagażnikiem i bardzo niskimi kosztami utrzymania.
Idealna jednostka dla spokojnych kierowców - wystarczająca na podróżowanie z rodziną czy dojazd do pracy a do tego śmiesznie niskie spalanie benzyny jak i gazu .
Biegi wchodzą miękko i nie ma z tym żadnych problemów.
Dobry kompromis między komfortem a sztywnością. Wbrew opiniom internetowych ekspertów auto bardzo pewnie prowadzi się w zakrętach nawet przy wyższych prędkościach (trasa)
Blacha w tym aucie jest nieco cieńsza niż w innych i bardziej elastyczna co uchroniło mnie przed kilkoma wgniotkami od lubiących otwierać szeroko drzwi na parkingu.
Gdzie nie spojrzysz tam wszystko pięknie widać a do tego świetne duże lusterka boczne.
Wszystko na swoim miejscu, bez żadnych udziwnień.
Klima przy tak obszernej budzie spełnia swoją rolę lecz nie chłodzi tak bardzo jak w innych autach co dla mnie jest na wielki plus ponieważ jak dotąd nie doświadczyłem przeziębienia.
Po przesiadce z passata kombi mogę stwierdzić że w tej Dacii można dosłownie mieszkać.
Przy prędkosci 120+ słychać głośniejszy szum ale nie jest to bardzo uciążliwe.
Utrzymanie tego pojazdu to prawdziwa frajda. Stukneło mi już 100tyś i musiałem co nieco wymienić. Tydzień temu wstawiłem do warsztatu (oczywiście niezależnego) i za 1500zł zrobiłem: kompletny rozrząd, hamulce (tarcze i klocki), świece+kable, olej+filtr, płyn chłodniczy i hamulcowy, filtr powietrza+kabinowy węglowy. To oczywiście koszt z robocizną. Jest to nieosiągalne biorąc pod uwagę inne marki. Wiem bo jest to moje piąte auto ale pierwsze budżetowe.
Nie posłuchałem znajomych i rodziny o 5 letnim Audi z Niemiec i jak na razie bezawaryjnie.
Jak wyżej. Oprócz oczywiście wymian części eksploatacyjnych.