Niesamowita użytkowość połączona z kompletną bezawaryjnością. Nie mam pytań co do tego, co NAPRAWDĘ ważne w pojeździe.
Silnik nie wie, co to dodatkowy olej. Wszystkie podzespoły są proste i nie życzą sobie zaglądania pod maskę, więc pokryły się warstwą kurzu.
Chcesz trójkę - wrzucasz trójkę, chcesz czwórkę - wrzucasz czwórkę. Przecież o to Ci chodziło? Spodziewałeś się zgrzytów? Nie tutaj.
Wożę rodzinę + bagaż. Wsiadam, włączam radio i jadę spokojnie i mięciutko do celu. O co chodzi z tym układem jezdnym?
Widoczność świetna we wszystkie strony.
Do niczego specjalnie nie można się przyczepić.
Klimy celowo nie mam. Nawiew działa super, w lecie odległość głowy od dachu robi swoje - komforcik (również cieplny).
Wysokość auta 170cm, więc przestrzeń super. Trzeci rząd lepszy (wygodniejszy) niż w "szaranach" i "esmaksach" (sprawdzałem). Świetnie, że jest składany za drugim rzędem pionowo (a nie w podłodze), bo dzięki temu mam głęboki bagażnik. Można go też zdemontować i wyjąć w 10 sekud i jadę na wakacje z bagażnikiem 830 litrów -szok! Inna opcja: dwa rowery wskakują na stojąco do środka bez demontażu! :)
Do 100km/h cichutko, potem trochę więcej szumu, ale chyba prawie każde auto tak ma.
A co to są koszty utrzymania? Co do benzyny: spokojna jazda w mieście 8-8.5/100, dużo korków 9.5/100, autostrada 120km/h 7-7.5/100, droga krajowa 70-90km/h: 5.8-6.3/100, rekord pojedynczej trasy 5.5/100. Średnia od kupna: 7.3/100. Ważne: staram się stosować "rozsądny ecodriving".
Fantastyczny stosunek jakości do ceny.
18000 km - na razie brak
18000 km - na razie brak