Witajcie drodzy czytelnicy.
Chce sie podzielić moja opinia na temat Daci Daster 3 generacji.
Jest to moje tzn nasze wraz z żona pierwszy samochód z salonu wiadomo jak to przed zakupem tysiac mysli na minute.
Zajęło mi szukanie nowego auta jakieś 8 miesięcy zanim sie zdecydowałem na konkretny model. Niedaleko mojej miejscowosci odwiedzilem wszystkie mozliwe salony z zamiarem kupna auta i musialem zaciesnic moje moszukiwania do 3 modeli i z nim wybrac konkretny model, itak sie stało Decyzja padła na jeden z modeli Kia w gracinach okolo 120tyś. kazupu auta. Wszystko ładnie pieknie juz była jazda testowa wszystko super i sie zdecydowalismy wraz z żona.
Jakos za 2 dni przegladam faceboka i wyskoczyla mi reklama nowej generacji Daci Daster.Pomyslalem sobie o cholera kapitalna sylwetka przod taki agresywny bardzo mi sie podobało i zaczolem szukac w internecie roznych informacji na ten temat. Po kilku tygodniach czekalismy az rusza zamowienia i Trzeba powiedziec ze to była bardzo dobra decyzja:)
Jesli chodzi o silnik chociaz mała pojemnosc 1.2 ale przyspieszenie ma bardzo dobre jak na tą pojemnosc silnika niutonomentry robia swoje .
dordzo dobrze równo pracuje jak na dzien dzisiejszy niema sie do czego doczepic.Bardzo dobrze sie zbiera z postoju na swiatłach oraz przy wyprzedzaniu szcegolnie na autostradzie.
Skrzynia biegów bez zaerzuty plynnie sie zmienia biegi nie mam zadnych uwag jesli chodzi o ten element
Bardzo dobry w prowadzeniu maksymalny skret kierownica przy zawracaniu bez zarzutu na drodze rowniez bardzo dobra praca zawieszenia
Nic niepokojacego niezauwarzyłem jak narazie wszystko na +
Widocznosc bardzo dobra jak na tak wysokie auto poprzednio mialem focusa.
Jedynie według mnie zby szerokie słupki za kierownica ale to kwestia przyzwyczajenia kazde auto jest inne
Wszystko w zasiegu reki tablet lekko skierowany w strone kierowcy bardzo fajne rozwiazanie.
przyciski leciustko chodza wszystko widoczne i wyrazne
Bez zarzutu wszystko chodzi bezbłednie ogrzewanie zimą ,chłodzenie latem.
Pogrzewana kierownica oraz siedzinie kierowcy i poasazera takze nic sie nie zacina.
Widzialem filniki na Youtube ze sie zacina przyciski podgrzewania fotela lub kierowcicy na tablecie lecz u mnie wszystko delikatnie działa bez problemowo
Musze powiedziec Ze w tyłu dla pasazerow jest sporo miejsca szczególnie na nogi sprawdzałem osobiscie ile tez wszystko zalezy od wzrostu tez.
Według mnie oczywiscie i moim zdaniem jest niegłosny a wrecz mozna powiedziec cichy nieodczuwam takiego warkotu silnika nawet przy 150km/h na autostradzie duzo osob czy na filnikach czy forach mowia ze jest to głosny samochód przy tej predkosci.
Fakt jedynie co słychac głosniej to podmuchy wiatrku:)
Ogolnie niezwracam na to szczegolnie uwagi czy jest troche glosny troche nie a moze bardzo.Moj stary Fordzik naprawde był głosny a w porownaniu z Dasterem to jest cicho.
Auto ma jedzic i sie niepsuc a nie byc glosne czy ciche:)
Tu chyba nic niemusze w tym Temacie pisac:)
Powiem tyle wszystcy narzekaja na plastiki twarde itd ale tak szczerze wszedzie one sa w kazdym aucie.
Trzeba pamietac ze jest to budzetowe auto
W sumie za niska cene mam to wszystko co w innym aucie musialbym dac jakies 160 tys srednio tzreba liczyc wiec po co przeplacac.
"Mało sie zarabia ,zyje sie jak Hrabia" xD:)
Oprocz resetowanie od czasu do czasu tableta oczywiscie przed Aktualizacja oprogramowania ktora jest dostepna z cała odpowiedzialnoiscia mowie ze samochod niemiał ani jednej Awari
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 TCe 130KM 96kW