Auto bezkonkurencyjne w swojej klasie cenowej. Nowe wnętrze, nie tak toporne jak poprzednie. Mnóstwo przydatnych dodatków.
Jak na moje potrzeby wystarczający. Nawet nie brakuje 6-go biegu jeśli ktoś jeździ spokojnie do 120 km/h.
Dobrze zestopniowana. Nie wymaga zmiany na 5 bieg przy 60 km/h, jak np. auta z grupy VAG
Przyjemny. Dobrze trzyma się drogi.
Kompromis między twardością a komfortem. Nawet na felgach 17’’
Dobrze spasowana. Razi jedynie słabe wykończenie wlewu paliwa, ale w tej cenie nie ma czego wymagać.
Z przodu OK. Tył słabo, ale wspomaga kamera 360.
Wszystko jest tam, gdzie jest potrzebne. Może regulacja mechaniczna świateł trochę za nisko i trudno dostępna, ale to w końcu rzadko używane.
Automatyczna klimatyzacja super zoptymalizowana. Nie grzeje na maksa jak jest zimno na zewnątrz.
Mam porównanie do Skody, gdzie mimo automatu trzeba regulować stopniowo, bo w zimie robi się sauna.
Nie jest to Berlingo II, ale wystarczająco.
Jak na tę klasę auta i cenę naprawdę mocna strona. Nie sprawdzałem powyżej 120 km/h, bo nie jeżdżę z takimi prędkościami (ze względu na zdrowy rozsądek i ekonomię spalania vs. czas przejazdu)
2300 zł za przeglądy na 5 lat, to naprawdę rozsądna oferta.
Spalanie mieszane na poziomie 6,7 litra po pierwszych 500km zapowiada niewysokie koszty utrzymania.
Za cenę 63000 nie kupi się auta z takim poziomem wyposażenia i tej wielkości. Dla mnie - to będzie kolejna rewelacja sprzedażowa Dacii.
Brak
Brak