Ocena kierowcy - Dacia Duster II SUV Facelifting

Leśny dziadek, 4 miesiące temu
Silnik 1.0 TCe ECO-G 100KM 74kW
Rok produkcji 2024
Dacia Duster II SUV Facelifting 1.0 TCe ECO-G 100KM 74kW od 2022 - Oceń swoje auto
Silnik : Znaczy nie sam silnik tylko koszty LPG
Samochód kupowany ze względu na cenę i fabryczną instalacje LPG. Z zewnątrz wygląda ładnie na znacznie droższy niż jest , środek - szału nie ma, ot może być. Myślałem że z tego 100 konnego silnika w takiej bryle to raczej mułowaty będzie ale tu pozytywne zaskoczenie jest całkiem żwawy turbo robi robotę. I teraz najważniejsze bo myślę że większość to tak jak ja przy zakupie i użytkowaniu to na ekonomię patrzy. Bardzo szybko przełacza się na LPG w zasadzie to prawie po uruchomieniu. Nie wiem jak w zimie będzie . Tankowanie i ( mamy lipiec 2024) i tu moje skąpe serce się raduje 408 km i gaz do pełna za 90,48 zł.Rekord zasięgu na zbiorniku gazu to 680 km , przy czym przy 130 na autostradzie to 10 l/ 100 km przebiegu spali jak nic ale to i tak tanio. Jak się umiejętnie z gazem obchodzić to śmiało 7 l i lekko niżej można wykręcić . A że to Dacia to jak się komuś nie podoba to niech nie patrzy. Leśne dziadki i stare skąpe pierniki są za .
Naprawdę daje radę.
Trzeba się przyzwyczaić że trochę haczy przy zmianie biegów, ale jak się człowiek przyzwyczai to tak nie przeszkadza.
Nie mam uwag.
Delikatna bardzo , ale z czegoś ta cena się wziąć musiała.
Ponad 110 to już słychać ale że stare pierniki to już trochę przygłuche są to ujdzie.
Taniość przy tankowaniu i jeszcze raz taniość serce rośnie wakacyjny wyjazd z około 4800 km za słownie i tu zawyżam 1100 zł ,gdzie większość to już nie w Polsce.
Jak się kto ekonomia kieruję to brać w ciemno.
Za mały przebieg aby oceniać.
Za mały przebieg aby oceniać.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.0 TCe ECO-G 100KM 74kW [l/100km]

8,5