: jadę po dziurach jak po stole, w innym aucie czuję się jak na safari
ciężko komukolwiek będzie w to uwierzyć ale Dacia przy tym modelu wykonała kawał dobre roboty, auto zrobione na sprawdzonych rozwiązaniach przy użyciu tanich i nieskomplikowanych części ze sprawdzonym silnikiem, po 50tys zero poważnych napraw i jestem pewny że będzie tak dalej... kupujesz nowe auto? kup Dacię i przez 3 lata śpisz spokojnie :)
Ja uwielbiam wsiadać do tego auta na każdą trasę, w nocy nikt mnie nie oślepi bo siedzę wysoko, samo oświetlenie drogi jest rewelacyjne (doposażylemw tungsramy o lepszej mocy).
Bardzo wygodna i przyjemna jazda, na Polskie dziurawe drogi nie ma lepszego auta w tej cenie. POLECAM
Silnik OK kiedy trzeba to wyprzedze bez większego problemu, jak na razie bez żadnych usterek, żadnych wycieków, oleju nie trzeba dolewać, pracuje cicho i równo, szkoda tylko że w środku nie ma większej różnicy w słyszalności od tego co na zewnątrz ;)
denerwuje mnie to krótkie niby terenowe zestrojenie, jednak plusem jest to że na 5 możemy jechać nawet 60km/h, odbija się to pozytywnie na spalaniu... niestety... jak wyjedziemy na autostradę to kulamy się 100, każda wartość powyżej robi wir w baku, zdecydowanie brakuje 6 biegu
REWELACJA, na polskie drogi cud miód i orzechy po prostu :) uwielbiam tym autem jeździć do pracy ponieważ moja droga wiedzie przez 15km ser szwajcarski
z przodu i po bokach OK, do tyłu w miare OK jednak mam przyciemniane szyby, lusterka boczne rewelacja, w żadnym aucie które miałem do tej pory nie było tak dobrze (punto, bravo, espero, toledo)
jak to Dacia, na czymś musieli oszczędzić:) ale po roku człowiek w pełni się przyzwyczaja, klakson obok kierownicy, szyby w środkowym słupku, tylnie szyby.....z tyłu
wszystko OK, klima chłodzi trochę słabiej niż np w toledo z climatronikiem, na minus szybko spalajace sie żarówki w podświetleniu pokręteł
dużo i szeroko, czego chcieć więcej,z tyłu można w berka biegać ;) bagażnik pakowny w wersji 2x4 dlatego taką wybrałem, w wersji 4x4 jest bieda.... u mnie bez problemu mieści się gondola z kółkami + spacerówka,w 4x4 nie ma na to szans
nie ma co ukrywać, jest głośno na każdym biegu, podczas jazdy przy włączonym radiu żona jak siedzi z tyłu to mnie nie słyszy, muszę sie do niej odwracać aby się porozumieć... mogło być lepiej, no ale ccc budżetówka...
CCC i tyle w temacie, ja jestem zadowolony, spalanie w chwili obecnej 7.4 na klimie czyli do przyjęcia, ale u mnie większość to trasa, rzadko wbijam do miasta, części żadnych nie kupowałem ale wiem że są tanie, oponki pewnie trochę kosztują ale to zakpu na lata
na Polskie dziurawe drogi nie ma lepszego auta w tej cenie, po prostu... no chyba że za te same pieniądze ktoś woli kupić przelatane VW czy insze Audi...
po za żarówkami z podświetlenia konsoli centralnej nic się nie dzieje, lać i jeździć, nie piszę nic więcej bo nie ma o czym, a to chyba plus :)
cięzko komukolwiek będzie w to uwierzyć ale Dacia przy tym modelu wykonała kawał dobre roboty, auto zrobione na sprawdzonych rozwiązaniach przy użyciu tanich i nieskomplikowanych części ze sprawdzonym silnikiem, po 50tys zero poważnych napraw i jestem pewny że będzie tak dalej... kupujesz nowe auto? kup Dacię i przez 3 lata śpisz spokojnie :)
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 105KM 77kW