: Komfortowe zawieszenie, rewelacyjne w lekkim terenie, przyjazne na polskich drogach
Silnik 1,6 SCe: bez emocji, ale też bez wpadek. Jeśli kierowca wie dlaczego zdecydował się na tę jednostkę, zawiedziony nie będzie.
Trwała, nieźle zestopniowana (nawet w wersji 4x2); momentami nieco niepewna, ale to nie jest auto rajdowe.
Da się żyć, jeśli się wie po co się żyje ;-)
Mnie się podoba, ponieważ wygląda "męsko", nawet te fejkowe poszerzenia mogą przypaść do gustu.
Jak na współczesne auto -- wzorcowa: do przodu rewelacja, w bok rewelacja, nawet do tyłu jest bardzo dobrze.
Z pewnością najsłabszy punkt Dustera jedynki -- czasem trzeba się trochę schylić (obsługa klimatyzacji), no i brak mu tego współczesnego ca sznytu. Ważne: mam wersję z końca produkcji, już z klaksonem w kierownicy
Jest :) Zagrzać go się nawet da, ale schłodzić -- tak sobie.
Miejsca z przodu jest naprawdę sporo, chociaż nie da się ukryć, że Duster robi głównie wrażenie od zewnątrz
W zwykłej jeździe jest zaskakująco cichy, słychać głównie szum relingów. W szybkiej jeździe robi się nieco gorzej, ale u licha -- Duster nie jest autem do szybkiej, autostradowej jazdy!
W salonie było tanio, a przez 50 tys. / 4 lata musiałem tylko dokupić 2 żarówki H7.
Bez dwóch zdań: stosunek ceny do jakości REWELACYJNY
Żadnych niespodzianek -- przez 4 lata dokupiłem tylko 2 żarówki H7
Przez 50 tys. km nie miałem żadnych wydatków
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 SCe 114KM 84kW