: dacia plug&play radio z CD/MP3 bardzo przydatne radie z zestawem glosnomówiacym - polecam
Witam, Bartek z tej strony , jestem włascicielem Daci Dokker prosto z salonu, uważam że całościowo samochód jest bardzo fajny, bedę porównywał go z poprzednim jaki miałem berlingo 1.6hdi
parę słów o silniku - co prawda świadomie wybrałem tę jednostkę 1.6MPI z LPG ale nie spodziewałem sie takich słabych osiągów, generalnie dokkera z tym silnikiem można polecić osobie która potrzebuje duży i pojemny samochód i nie będzie użytkowała go na autostradzie, ja wybrałem ten silnik ze względu na super prostą sprawdzoną i teoretycznie trwałą konstrukcję więc miejmy nadzieję bezawaryjną, muszę w tym miejscu podzielić sie wrażeniami z jazdy tym silnikiem, 1. przy jeździe normalnej miejskiej i poza miastem jest ok naprawdę bardzo fajnie w miarę cicho ale ... pomimo że dacia ma 83KM to wyprzedzanie czegokolwiek z prędkości 95km/h zaczyna być nie lada wyzwaniem
2. dokker niestety rozczarował mnie bardzo na autostradzie jak jechałem na wakacje, to co można wycisnać z tego silnika to średnia prędkość na prostej 145 - 155 km/h, pod lekką górkę 130km/h, a pod górkę gdzie na autostradzie są 3 paski to 120km/h przy wciśniętym gazie do podłogi
brak uwag, działa ładnie precyzyjnie, nie mam czego się czepiać
nie zauważyłem jakis problemów, jedzie prosto skręca , zawieszenie z racji swojej prostoty nie jest jakieś super ale w porównaniu do berlingo nie ma żadnej różnicy więc po co przepłacać
jak dla mnie ok, szybko można się przyzwyczaić, w berlingo było podobnie
wnętrze nie ma wodotrysków ale jest lepiej zorganizowane niż w berlingo
jest ok
cała rodzinka sie zmieściła na wakacje 2+2 do tego rower dla 7 latka i wózek , do berlingo bym tego nie upakował
nie widzę większej różnicy w odniesieniu do berlingo, a nawet jest ciszej przy 110km/h niz w berlingo
narazie na gwarancji, spalanie LPG trochę wyższe niż w katalogu daci
bylo by lepiej gdyby nie ten silnik
brak
brak