Oceny Cupra Formentor Crossover 2.0 TSI 190KM 140kW od 2021

Najnowsze oceny Cupra Formentor Crossover 2.0 TSI 190KM 140kW od 2021

4,9
~Andrzej
Crossover 2.0 TSI 190KM 140kW
Wystawiam ocenę po niespełna 2 miesiącach użytkowania, dość intensywnego, bo zrobiłem 4 tysiące kilometrów w różnych warunkach. Dzięki temu podzielę się pierwszymi wrażeniami, na gorąco, mając w głowie poprzednie samochody i inne, jakie rozważałem i testowałem. Ocenę długodystansową dorzucę za rok, dwa. Formentorem jestem zachwycony pod każdym względem: ilości miejsca, komfortu jazdy, dynamiki, spalania, pracy skrzyni biegów, wyciszenia...
2,5
~ARKADIUSZ
Crossover 2.0 TSI 190KM 140kW
Auto wygląda ładnie , ale 4 razy było w serwisie by usunąć usterkę " zmiana użytkownika " po aktualizacjach, naprawach w dalszym ciągu jest to samo . a Firma Cupra nie umie albo nie chce Sobie z tym poradzić . Miałem wiele marek aut , zdarzały się różne sprawy , ale pod względem obsługi gwarancyjnej to jest poniżej wszelkiej konkurencji na rynku
4,9
~mic_ghost34
Crossover 2.0 TSI 190KM 140kW
Auto zakupiłem jako nowe, z salonu. Wcześniej prywatnie jeździłem starym, sportowym samochodem, więc różnica spora, oczywiście na plus dla Cupry. Auto jest dynamiczne, jeżdżenie nim sprawia przyjemność, jest uniwersalne, pakowne. Przez ponad pół roku użytkowania, nie odkryłem żadnych znaczących wad tego samochodu.
4,4
~pskulski
Crossover 2.0 TSI 190KM 140kW
przesiadłem się z BMW x3 e83 3,0 290KM i jestem pod dużym wrażeniem z atrakcji z jazdy jakie daje Formentor z tym silnikiem w opcji Sport.
4,4
~Piotr M.
Crossover 2.0 TSI 190KM 140kW
Kupiłbym ponownie, do baku paliwa mógłby być większy o 10-15 litrów i bagażnik mógłby być większy o jakieś 100l :)
4,8
~TheCorroner88
Crossover 2.0 TSI 190KM 140kW
świetny samochód - piękny, dynamiczny, w miarę ekonomiczny, przyciąga wzrok. Ma w sobie " to coś". Najlepszy na rynku w stosunku jakość/cena
Dziennik kosztów dla Cupra Formentor Crossover 2.0 TSI 190KM 140kW
8,5
4,3
~amo
Crossover 2.0 TSI 190KM 140kW
wiem, że nie jest to 310KM. Jednak turbo mogło by działać od niższych obotach - inne marki to potrafią VW nie (Silnik)
Cupra Formentor Crossover