: Ogólnie wygoda i przyjemność podróżowania tym autem
: regeneracja belki 660zł, wystarczy do końca życia auta, polecam antałex
Przeniesienie napędu
: 2 simerbloki z wymianą 150zł
: łożyska McPersonów 180, wystarczą do końca życia auta
Nie chciałbym żadnego innego auta za te pieniądze. Komfort przy znośnych kosztach dla licealisty. Bardzo ładny i jest ich mało. Bo jeździć golfem III, czy starą astrą których jest zalew to już nie taka atrakcja. To świetne auto tylko kupić zadbany, a nie pierwszy lepszy. I najlepiej diesla - są bardziej niezawodne
Silnik, niezawodny, ekonomiczny, miło klekocze, ładnie pali. Spełnia moje oczekiwania. Dynamika średnia, przy wyprzedzaniu lepiej włożyć IV, ja więcej nie potrzebuję. To nie auto do szaleństw ;]
Tutaj troszkę zastrzeżeń, których nie zamierzam naprawiać, bo się przyzwyczaiłem i nie cierpię z ich powodu. Biegi:
I - ciężko wchodzi (ale zawsze wejdzie) przy redukcji, gdy samochód stoi jest ok
II - trzeba umieć ją wkładać, bo jak się tego nie zrobi starannie to będziemy jechać na luzie ;)
R - Czasami sobie zgrzytnie, albo nie wejdzie, wtedy trzeba drugi raz wcisnąć sprzęgło, podobnie jest w dwuletnim samochodzie mojego ojca ;]
Wielkość przełożeń mi odpowiada, jak to dieslu ;)
Skrzywdził bym ten samochód, mówiąc, że coś mogło by być lepiej; ten samochód najlepiej się prowadzi z tych, którymi miałem okazję się przejechać. bdobre zawiszenie z belką samoskrętną. Wspomagania, nie potrzebuję, jeśli uważasz, że w tym samochodzie ciężko chodzi kierownica, to koniecznie wymień łożyska kolumn McPersona, u mnie jedno było zatarte, a drugie się rozpadło na 3 części i zostały w nim 3 kuleczki xD. Teraz z nowymi jest miodzio. Koszt jednedo to 40zł i 50 wymiana
Jak na kompakta nie oczekuję nic więcej, to nie cinquecento!
Bez zastrzerzeń i bez rewelacji.
Jak wyżej
Jak na kompakta świetnie, jak na moje potrzeby jeszcze lepiej ;]
1 - cichutko nie jest
2 - to w końcu diesel
3 - ja lubię słyszeć silnik
4 - ale jak oceniać to obiektywnie
pali 5,6l/100km w cyklu mieszanym, co do cen części i napraw się nie wypowiem, bo nie mam układu odniesienia, ale do fiata na pewno byłyby tańsze
bez komentarza
Poprzepalane żaróweczki w środku, cieknące cylinderki hamulcowe i w nienajlepszym stanie końcówki łączników stabilizatora
o tym niżej, ważne, że to nie usterki niepozwalające kontynuować jazdy
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 D 68KM 50kW