dobre OHC 75KM, naprawdę wystarczające! Do miasta jak i poza nim! Bardzo cichy silnik - zresztą montowany po dziś dzień, np. w Peugeocie 1007, Berlingo!
Precyzyjna, bez zbędnych udziwnień
Miękko, wygodnie - części naprawdę tanie! Jedyne co jest a 4+, a nie 5 to końcówki drążków się szybko zużywają - trzeba kupić droższe zamiast 15zł dajmy 25zł i żywotność dłuższa o 30 tysięcy:)
Wymiana elementów gumowych 150zł z wymianą - to jest dużo za komfort ? :)
Doskonały widok, przednia szyba jest mistrzem - widok do tyłu bezproblemowy ( dodatkowe szyby miedzy tylnymi drzwiami a klapa bagażnika )
Dla mnie Zx to najbardziej udany model Citroena bez hydrauliki!
Zresztą w serwisie Citroena to samo słyszałem nie raz!
Wszystko super ! :)
Jedyny brak filtra kabinowego - ale w zasadzie to nie przeszkoda, bo i nowsze samochody tego nie ma (np. lanos produkowany po dziś dzień na obczyźnie)
Mam 190cm, średniej budowy - w zimie nie zdejmuje kurtki w samochodzie mnóstwo miejsca a za mną siadają ludzie mojego wzrostu i po długiej trasie są zadowoleni:)
Co ważne bagażnik nie jest wcale mały, a co najlepsze, tylna kanapa jest przesuwana!
Cichutko!
Spala bardzo mało :) można sobie pozwolić jeździć dynamiczniej !
Ważne jest wymieniać filtry co 10 tysięcy - nie wymieniałem filtra powietrza i paliwa przez więcej niż 20 tysięcy spalanie podskoczyło do 10litrów.
za takie pieniądze nie ma lepszych - miałem propozycje odkupienia od mojego ojca salonowego focusa 8 letniego za grosze - ale zostałem przy ZX i nie żałuje!
Nigdy mnie nie zawiódł ! Mam już drugiego ZX-a !
Poważnych usterek nie miałem - Żadnych nie miałem :)
Jedyne co się popsuło - to żarówka przepaliła:)
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 75KM 55kW