Przeniesienie napędu
: Sprzeglo - nie moge z nim dojsc do ladu.
: Wiazka kabli w tylnej klapie co troche cos tam peka.
Ogolnie jestem zadowolony-spalanie jest bardzo mile jak na takie auto a i jazda z tym silnikiem nalezy do bardzo przyjemnej.Problemy ktore mialem przez dwa lata to : wymiana chlodnicy klimatyzacji i sprzegla 3krotnie (ostatni raz poprzez serwis 3300zl) i po 7miu miesiacach uzytkowania zas jest to samo -szarpie przy ruszaniu.Jade reklamowac niedlugo-a tak po za tym to zarowki swiatel mijania padaja mi co 2 - 4 tygodnie .Nie wiem juz czy to wina zarowek czy lamp.
I to wszystkie problemy z tym autem.
Po prostu bajka.
Cicho w srodku ,baaardzo elastyczny i co najwazniejsze - ma duze przyspieszenie jezeli chodzi o wyprzedzanie.
Przy jezdzie powyzej 100km na godzine przy wyprzedzaniu nie trzeba redukowac biegu - na 5tce spokojnie daje sobie rade.
3 razy wymieniane sprzeglo -ostatni raz w serwisie (3300zl caly komplet) i po 7miu miesiacach zas mam z nim problemy - jade zareklamowac na gwarancji.
Troche twardy jak na kombi z tej klasy.
Jest ok
W miare elegancko.
W zime baaaardzo dlugo sie nagrzewa - czasami przy wiekszych mrozach po 10ciu kilometrach przejechanych nawet strzalka temperatury silnika nie drgnie.
Wygodnie w srodku.
Bardzo fajnie wyciszone auto.
w miescie w korkach spalanie wychodzi lekko powyzej 6ciu litrow na 100km - jestem zadowolony.
Ceny za te auta sa adekwatne do calosci.
Wiazka z kablami idaca do tylniej klapy - juz trzy razy byla naprawiana - kable za twarde i pekaja w srodku.
Tylko sprzeglo - reszta bez awaryjna.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi 90KM 66kW