Na zakrętach świetnie trzyma sie drogi, zawieszenie dobre, niskie , należy uważać na wysokich krawężnikach.
Trochę ograniczają widoczność "słupki" między przednią a boczną szybą (nie znam prawidłowej nazwy), widoczność w tylnej szybie kiepska.
W zasadzie wszystko ok.
Posiadam klimatyzację więc nie ma problemu.
Wystarczająco z przodu i z tyłu dla 2 osób. Trzeciej już będzie ciasno.
Powyżej 140km/h robi się już głośno.
Trochę dużo pali w mieście bo ponad 10l/100km ale w Krakowie są zawsze korki. Na trasie w górach było lepiej 6.3l.
przeglądy w ASO drogie.
Z takim wyposażeniem i za takie pieniądze nie było rywala w styczniu 2003r. w segmencie C - kompaktów. Ford Focus zbliżał się do Xsary ale ona miała więcej " dodatków" za mniejsze pieniadze. Bardzo przydają się automatycznie włączające się światła i wycieraczki!
na gwarancji wymieniony zamek drzwi (odbijał centralny zamek), szyby elektryczne przy włączaniu alarmu i zamykaniu auta pilotem otwierały sie do połowy, lekko poluzowuje się linka hamulca ręcznego - po naprawie za jakiś czas sytuacja sie powtarza.
Drobiazg ale mnie wkurzył: w ASO założyłem od nowości chlapacze z przodu i z tyłu. Te tylne były za nisko założone i jak jechało min. 4 osoby na dziurach i progach chlapacz dotykał drogi. Prosiłem o poprawienie i tak zrobili, że dalej dobijały aż wreszcie się urwały na jekirjś dziurze.. Koszt jednego zakupionego w ASO wynosił 50zł w 2003r. I co 100zł mam do tyłu.
Na razie brak oby ich nie było.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 109KM 80kW