Ocena kierowcy - Citroen Xsara II Hatchback

Dziorek, 16 lat temu
Silnik 2.0 HDi 90KM 66kW
Rok produkcji 2001
Citroen Xsara II Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW 2000-2004 - Oceń swoje auto
Inne : Wszystko, byłem bardzo sceptycznie nastawiony do innych marek niz grupa VW, a jednak kupiłem tańsze a równie dobre=lepsze.
Jest boski, miękkie zawieszenie ale za to przyczepne. Silnik mocny, szybki i oszczędny, wykonanie super, mimo lat kupiłem go w pięknym stanie. Na pewno bezpieczny (4xairbag i ABS), słaba widoczność do tyłu, ale mnie to nie zraża. Wielki bagażnik, pełna elektryka, super komputer i pięknie grające radio (6 głośników) fabryczne. Świetne wycieraczki automatyczne. Kupiłbym go jeszcze raz na 100 %.
Jest niesamowity, szybki i elastyczny, przy nie dużym spalaniu.
Wszystko super tylko parę razy trójką nie trafiłem.
Trzyma się na zakrętach jak SBecy emerytur.
Do przodu super do tyłu... tylna szyba to chyba atrapa a lusterka okłamują. Jak żona mnie prowadziła pierwszy raz na parkingu to od 1,5 metra myślałem że już wjeżdżam na auto z tyłu...
Wszystko super, mam wersje exclusive ze skórą, jest wyśmienicie, nawet okna w przedniej konsoli sprawdzają się rewelacyjnie gdyż i tak się tam sięga do klimatyzacji.
Szybko się robi ciepło a i klima daje radę, choć jeszcze nie mogłem jej w 100 % przetestować, bo zimny mamy wrzesień...
Z tyłu jechałem kawałek, bardzo wygodnie, miejsce jest przy kierowcy tak 180 cm wzrostu. Z wyższym nie jechałem. Z przodu rewelacja, wyżsi też się bez problemu zmieszczą.
Cichutko, ale przy dużej prędkości tak powyżej 140 km/h robi się już głośno i świszczy wiatr w wywietrznikach.
Na razie 300 km na trasie (w tym 40 km ponad 140 km/h) 484 km po Wrocławiu, spalił 51 litrów co daje 6,5 litra. Myślałem że będzie lepiej ale komputer pokazywał że będzie gorzej. Więc i tak jestem zadowolony :) To były pierwsze kilometry i więcej testów niż ekonomicznej jazdy, myślę że następny bak będzie lepiej wykorzystany. Napraw na razie żadnych.
Za tą cenę 16.000 zł ze wszystkimi opłatami, nie mogłem nic znaleźć w tym wyposażeniu i z takim silnikiem. Na pewno nie bez wypadku i w takim stanie wizualnym i technicznym jak moja cytrynka. Niektóre części są oryginalne, np amorki a zużyte tylko w 30 %.
Na razie, odpukać, jest wszystko ok :)
Na razie nic :)
Dziennik kosztów dla Citroen Xsara II Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW