Ocena kierowcy - Citroen Xsara II Hatchback

xantia_t.c.t_lodz@interia.pl, 16 lat temu
Silnik 2.0 HDi 90KM 66kW
Rok produkcji 2003
Citroen Xsara II Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW 2000-2004 - Oceń swoje auto
Inne : Ogólnie nie planowałem zakupu Xsary, szukałem albo Picasso, albo C5 albo 307 a jak zobaczyłem to cudeńko i porównałem jazdę nim z 307 to stanęło od razu na zakupie Xsary
Rewelacyjny samochód z super wyposażeniem za rozsądne pieniądze, sporo miejsca w środku i duży bagażnik
Silnik bardzo ładnie pracuje, cichy, ma fajną elastyczność, poprostu bajka. Obecnie zalałem go olejem Castro EDGE 5W30 Turbo Diesel
Dla mnie boba, krótka dźwignia chodzi bardzo gładko
Świetnie sie prowadzi, skrętna tylna oś jest boska, już w ZX taka była i Xantii również
Ogólnie super poza tylnymi słupkami, które znacznie ograniczają widoczność ale stylistycznie są śliczne
Bez zarzutu, wszystko na swoim miejscu, jedyna rzecz jaką bym zmienił to zamontował klakson w dźwigni tak jak to kiedyś było w wautkach francuskich
Klimatyzacja działa super, jest to automat także sam się ustawia oczywiście można również ręcznie ale nie ma takiej potrzeby
Bardzo wygodne fotele, przestrzeń wystarczająca jak na mój wzrost 1,82 także jest miło. Dodatkowo regulacja kierownicy w dwóch płaszczyznach i pełna regulacja fotela
Mogę powiedzieć, że jest świetne, w aucie nawet przy wyższych prędkościach i obrotach silnika jest cicho
Rewelacja, na odcinkach mieszanych typu Łódź-Warszawa i druga połowa po Warszawie czyli w korkach spalanie wychodzi średnio ok 5,7-5,9 litra na 100 także rewelacyjnie
Rewelacyjny stosunek ceny do wyposażenia i stanu samochodu. Jak w każdym Citroenie rewelacyjne zabezpieczenie antykorozyjne, super welury etc
Rewelacja, autko kupiłem z przebiegiem 130000 km, sam od sierpnia 2007 przejechałem ponad 12000 km i jak narazie odpukać nic nie robiłem i nic nie muszę robić
Brak usterek

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi 90KM 66kW [l/100km]