Zdecydowanie polecam jako auto ekonomiczne, które można bardzo tanio kupić i tanio eksploatować. Wymiana oleju co 20 tyś km. Jako auto do dojeżdżania do pracy idealne a i na wypad wakacyjny ( 500-1500 km ) też daje radę.
Bardzo dobry silnik, wiadomo gdyby miał 136 KM jak w tych nowych było by idealnie ale naprawdę 109 KM robi swoje w tym małym autku. Bardzo małe spalanie - trasa 110-120 km/h to 5,1l , miasto średnio 6,5
Bardzo dobra elastyczność i przyspieszenie. Naprawdę wiele aut z silnikami 2.0 -130KM ledwo daje nam rade.
Brakuje 6 biegu. Poza tym całkiem nieźle. Po przesiadce z BMW czy VW trzeba się przyzwyczaić jest odrobinę mniej precyzyjna
Wygodnie ale w mojej wersji twardo - za to pewnie. Niestety jak w większości aut na naszych drogach trzeba wymieniać drążki stabilizatora co 40-50 tyś, jakieś tuleje wahaczy ale nie jest źle - OPLE sypią się częściej.
Jak dla mnie to nieźle ale klima mogła by być bardziej wydajna.
Bardzo małe zużycie paliwa.
Wszystko super, wkurza tylko częstość przepalania się żarówek H7. 1x na 3 miesiące gwarantowane.
Jedyne poważne usterki to koło dwu-masowe ( tłumik drgań ) niestety jego trwałość to 80 - 100 tyś km tak na oko bo nigdy nie wiadomo kiedy się rozpadnie - trzeba mieć Assistance :-) Po za tym żadnych innych poważnych usterek a zrobiłem autem 120 tyś km
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi 110KM 81kW