Ocena kierowcy - Citroen Xsara II Hatchback

Sztandi, 14 lat temu
Silnik 1.4 i 75KM 55kW
Rok produkcji 2002
Citroen Xsara II Hatchback 1.4 i 75KM 55kW 2000-2004 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : Ciche i komfortowe. Dobrze tłumi a przy tym nie wychyla się zbytnio i trzyma się drogi.
Bardzo fajny samochód! Komfortowy i oszczędny. Jak ktoś dba o auto to także bezawaryjny. Mógłbym mieć kolejny taki sam, tyle że z większym silnikiem.
Sprinterem nie jest ale do normalnej jazdy starczy.
Biegi do przodu ok, ale wsteczny hałasuje i czasem trzeba go wrzucać 2-3 razy.
W miarę precyzyjny. Komfortowo tłumi nierówności i nie zbytnio się przy tym nie przechyla. Jedna z mocniejszych stron Xsary.
Do Przodu i na boki ok. Do tyłu nie najlepsza i trzeba się trochę przyzwyczaić do małej szyby tylnej.
Jedyne do czego się mogę przyczepić to trochę dziwnie wyprofilowane zagłówki. Czasem nie można dobrze oprzeć szyi.
Ogrzewanie w porządku. Nawiewy działają poprawnie. Wyjątek to dmuchawa na nogi- można było zrobić lepszą.
Sporo przestrzeni nad głową, dookoła barków i przy stopach. Na kolana trochę mniej, ale też wystarczy
Bardzo dobre! Niemieckie auta odstają od Xsary.
Spodziewałem się większego spalania, a tu niespodzianka. Zazwyczaj jeżdżę po mieście (Łódź), a spalanie zawsze poniżej 8 litrów. Nie miałem jeszcze okazji jechać nim w dłuższą trasę ale po tym co przejechałem sądzę, że 6 litrów to max.
Jestem mile zaskoczony.
Żadnych. Tyle, że jako II właściciel nie przejechałem nim jeszcze zbyt wielu kilometrów

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 75KM 55kW [l/100km]

6,5