Ocena kierowcy - Citroen Xsara II Hatchback

As, 14 lat temu
Silnik 1.4 i 75KM 55kW
Rok produkcji 2004
Citroen Xsara II Hatchback 1.4 i 75KM 55kW 2000-2004 - Oceń swoje auto
Inne : silnik, niezawodność i ekonomiczność
Jest to autko jako drugie w rodzinie . 3-y drzwiowe , ładny, spotowy design. Podobna linia nadwozia do Mercedesa CLK. Ekonomiczy. Mało pali. Cichy oraz komfortowy, szybko się nagrzewa zimą. Przez 6 lat użytkowania nic się nie zepsuło. Standardowa wymiana bezpiecznika (podnoszenie szyby) oraz żarówek. Pozostałe wymiany to standardowo olej oraz filtry i raz klocki. Koniec. Jest wygodny i jak teraz szukam auta , to mam problem , bo wszędzie widzę wady. Super auto , ale chcę jeszcze pojeździć czymś innym , a tu jak się nic nie psuje , to nie mam pretekstu by sprzedać i kupić coś innego. Ech i tak źle i tak nie dobrze. Na ostatnim przeglądzie 60tyś km. Powiedzieli juz takich samochodów nie produkują. Mało elektroniki i nie ma się co psuć.
super ekonomiczny ielastyczny silnik. Cichy i kompletnie bezawaryjny.moja ocena 4,5
Płynnie bez zgrzytów ,masełko.
zawiszenie po 58 tyś km nic nie stuka , a jeżdżę po szutrowej drodze z dziurami już 3 lata.
to przecież nie suv.
nie widzę wad
zimą w kilka minut jest ciepło, klimy nie ma ale ja nie korzystam z niej w innym samochodzie, który mam, również nie -choroby gardła gwarantowane.
to wersja 3y drzwiowa , wiec z tyłu troszkę mało miejsca , ale dzieci lub dorośli na krótkie trasy i torby ok.
super , czasem nie wiem czy silnik jest włączony. Przy pow 130 km/h może i słychać ale od czego jest muzyczka , a pozatym w porównaniu do diesla to bajka.
jestem super zadowolona -samochod tankuję i zmienaiam raz do roku filty i olej. To dobry samochod jako drugi w rodzinie- bezkosztowy.
Xsara burzy mit o słabych awaryjnych francuzach. Nic z tych rzeczy. Może i przebieg nieduży. Ale nic się nie dzieje.
Zarówki , bezpieczniki zużyte fitry.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 75KM 55kW [l/100km]

8,0