Ocena kierowcy - Citroen Xsara I Kombi

greenblend, 9 lat temu
Silnik 1.4 i 75KM 55kW
Rok produkcji 1998
Citroen Xsara I Kombi 1.4 i 75KM 55kW 1998-2000 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : Ciche, miękkie , bardzo dobrze wybiera dziury i wbrew opinii które słyszałem wcale nie jest pod-sterowny , anie nie przechyla się na zakretach.
Przeniesienie napędu : sprzęgło
Ogólnie jestem bardzo miło zaskoczony z mojej Xsary. Kupiłem przebiegiem 200 tyś zł i w ciągu niecałych 3 lat przejechałem 70 tyś bez awarii. Jedynie sprzęgło , które oceniam jako część eksploatacyjną no i te klamki (w zimę zostają w rękach - irytujące). Bardzo wygodne i duże auto dające przyjemność z podróży.
1,4 75 km nie jest demonem szybkość, ale mierne osiągi rekompensuję niskim spalaniem. Do trwałości nie mam zastrzeżeń, mimo przebiegu nie bierze oleju.
Działa, biegi wchodzą lekko i precyzyjnie.
Dobra, nie ma się do czego przyczepić
Jest kilka udziwnień , jak np. klakson w migaczu, ale poza tym do wszystkiego da się przyzwyczaić.
Za ta cenę i w tej klasie nie ma nic lepszego.Przestrzenią bije na łopatki auta typu Astra G kombi czy golf 4. Bardzo duże, wygodne fotele.
To największe zaskoczenie po zakupie. Nie spodziewałem się, aby tak tanie auto było wzorowo wyciszone.
Prosta konstrukcja i tanie części, każdy naprawi. Za rozrząd z pompą i robocizna wydałem 300 zł .
Kupiłem auto za 3 tyś zł - za tą kasę nie ma szans na inne , bezawaryjne i tak pojemne auto.
Klamki które notorycznie się urywają,wycieraczka tylnej szyby...
Pękł docisk sprzęgła

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 75KM 55kW [l/100km]