Michałunio Edwart - Zielona Góra, dekoracja wnętrz,
110 tys. km
Okres użytkowania:
3 lata
Nie kupiłby ponownie
: Auto do ...upy, przeproszę się z Niemcami i Azjatami. Ostatni raz francuz - z firmowym Renault Traffic też miałem przeboje.
Układ elektryczny
Układ hamulcowy
: patrz opisy
Niestety, po odebraniu z salonu wydawał dziwny odgłos, świst. Nie przeszkadzało. Nawet się przyzwyczaiłem. Ale po roku było jeszcze głośniej. Okazało się, że od spodu panowie z fabryki zamontowali pękniętą osłonę i ta świszczała a potem gdy się poluzowała waliła o spód silnika. W międzyczasie silnik lubił nie zapalić. Oczywiście panowie z salonu - naprawili na gwarancji - ponoć wina komputera. Odcinał zasilanie - dlaczego ? No idea...
Słupki to wymyślili dla jakichś dziwnie skonstrowanych ludzi. Trzeba się wyginać
Klimatyzacja automatyczna to fikcja sprawiająca pełno problemów. Z 20 razy ją naprawiałem. By się nie denerwować używam tylko w ekstremalnych sytuacjach.
Spalanie leci na łeb na szyję. Pali obecnie ok. 30% więcej niż na początku! Auto ma 3 lata (kupione w maju 2006) i nie wróży by było lepiej.
Elektronika, elektronika. elektronika.
Do zapalających się bez przyczyny kontrolek już się przyzwyczaiłem i na nie nie reaguje, nawet na czerwone. Ponoć to normalka. Wsio potrafi fiksować. Raz na trasie z wakacji z nad morza (mieszkam w Zielonej Górze)zrobiła się dyskoteka i głowa mała, zrób coś człowieku w polu z czymś takim.
Wide silnik... sporo problemów z chłodnicą. Permanentne problemy z tarczami - 3 x wymieniałem. Pogięły się i już. Panowie twierdzą, że na złość palę gumę i jadę w kałużę. Po puknięciu z Hondą Civic ta miała zarysowanie a ja do wymiany błotnik, nadkole i tylne światła.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V 137KM 101kW