Ocena kierowcy - Citroen Xsara Picasso

Rok produkcji 2001
Okres użytkowania: 5 lat
Citroen Xsara Picasso 1.8 i 16V 116KM 85kW 1999-2005 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Inne : przez te 231000km nie przepalił się nawet bezpiecznik. gdyby nie ten gaz... no ale fakt , zaoszczędziłem kupę kasy. komentarz do następnej rubryki - nie kupiłbym drugi raz tego samego modelu bo wyznaję zasadę , że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki ( jeżdżę już innym).
Układ elektryczny
pomijając gaz.
średnio. przy wyższych prędkościach mocno buczy.
jak zimna w zimie to bardzo licho. jak ciepła w lecie to może być.
nie wiem dlaczego ludzie piszą, że jest miękko. zawieszenie jest może nie tyle sztywne co twarde. jak na tą wysokość auta to w zakrętach jeździ rewelacyjnie. minus bo głośne.
z przodu super, z tyłu te trzy wyjmowane zydle są za małe. poszło funkcjonalnością kosztem wygody. dach z tyłu za nisko , trzeba się zsunąć by zmieścić głowę.
bardzo dobrze
doskonale z uwagą, że jakby stopy można byłoby wsunąć pod siedziska przednich foteli to byłby ideał.
tutaj jest fatalnie. jak jedziemy z wiatrem to jest cicho. jak pod wiatr to słyszymy każdy element karoserii plus buczenie i dudnienie silnika. przy małych (miejskich) prędkościach jest dobrze.
benzyna średnio 8,5 - 10 l/100km. gaz w tabelce.
z rabatem i targowaniem.
dosłownie nic, ale gaz to mi dał popalić. kompletna porażka (zakładany w serwisie).
powiem prawdę i tylko prawdę. przez 231 000 km. nie miałem najmniejszej awarii i nic się nie zepsuło. jestem zaskoczony i chylę czoła. gaz za to spowodował awarię i wymianę komputera, 3 razy wymianę katalizatora( na szczęście czy nieszczęscie sa zamienniki, pierwszy raz po 180000km.), od czasu do czasu sondy (3 razy). no i temat główny... silnik szarpie- czyszczenie silników krokowych. silnik nie pali - wymiana filtrów. jestem dość mocno zajętym człowiekiem i takie ćwiczenia (często) doprowadzały mnie do białej gorączki. nigdy więcej gazu!!!

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 16V 116KM 85kW [l/100km]

11,0