Ocena kierowcy - Citroen Xsara Picasso

maranatha59@o2.pl, 18 lat temu
Silnik 1.8 i 16V 116KM 85kW
Rok produkcji 2000
Citroen Xsara Picasso 1.8 i 16V 116KM 85kW 1999-2005 - Oceń swoje auto
jestem bardzo zadowolony, nawet chciałęm kupić zupełnie nowego pikusia/ fajne rabaty/ ale za moejgo chcieli mi dac w salonie tylko 20000 zł, musialbym dołozyc co najmniej 35-40 tyś? ale po co? za 30 tysiecy nawet jak sie c os popsuje to ...pól auta bym musial wynmieniać a nic rewelacyjnego w w wersji 2006 nie dostrzegłem?
fajny silniczek ale podobno 1,8 ma taką urodę ze bierze olej?no i faktycznie! ok. 0,5 l/2000 km. mam jeszcze kangoo i tam od wymiany do wymiany 0 brania oleju. ale ogólnie jest OK. czasami na wolnych obrotach zaczyna go leciutko szarpac, po czym mu to przechodzi. bardzo a bardzo wrażliwy silnik na jakość paliwa! /na zachodzie też chrzczą paliwo!!!!/
bardzo fajna, można by rzec pyk, pyk, chodzi jak w masełko. jedyna uwaga do wstecznego. czasami trzeba dodatkowo wysprzęglić przy wkładaniu tyłu!
autko trzyma sie drogi bardzo dobrze aczkolwiek nie jest to samochód na śląskie dziurawe drogi, bo staje się poprostu drogi!! sypią sie elementy zawieszenia moim zdaneim za szybko.na utostradach bajka nie auto! poprostu sie płynie nie czując prędkości
czasami trzeba uważac przy parkowaniu bo przód idzie na wyczucie
kapitalna ergonomia, wszystko OK,
o poranku bywa róznie? czasami zanim odparuje /mimo klimy/ to juz jestem w pracy. ogólnie klima fajna ale 2 strefowa byłaby lepsza
istne cudo !! przestrzeń kapitalna, wygodny, same och i ach. Mimo kłopotó z kręgosłupem po 1300 km jazdy prawie non-stop /ino siusiu:)/ wysiadłem i normalnie żyłem. kiedyś z malucha po 600 km koledzy musieli mnie wyjąć;))
troche czasamicoś zaskrzypi w plastikach ale auto swoje juz widziało na polskich dziurach. Ogólnie super , bo nawet mimo szybkiej jazdy mozna sie delektowac muzyką z CD! co ciekawe najgłośniej moim zdaniem pracuje w przedziale 110-130 potem znowu cichnie.
na takie utko nie jest źle! przejachałem nim ostanio prawie 5000 km w 4 dorosłe osoby, + dużo bagażu, na utostradach średnio 140 km/h i średnioa komputer pokazał z caęłj trasy 8,1 l/100 przy czym 600 km w ruchu miejskim jaki jest w np. w Marsylii robi swoje. na utostradach mimo takich predkości czasami pomiedzy tankowaniami wychodziło spalanie rzędu 6, 3 l/100 wg mnie super!!
straszny spadek wartości! az mnuie zatkalo! po 2 latach straxcilem okolo 15000 zł ja, a poprzedni wąłsciciel??? o mammmoo! mam jego fakture! kupił pikusia w luty 2000 za 73500 zł / to była wtedy KASAAA!!/ sprzedala do GEParda ZA 37500 /po 4 latach połowe szlag trafił/ ja kupiłem za 41000 i moze z biedą bym dostał 24-26000 zł dzisiaj. O K R O P N E!!!!
jakas tam żarówka, drżąca blacha nad baniakiem tłumika ale ogólnie , ok
mam nadzieje ze nic a nic mnie nie spotka?

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 16V 116KM 85kW [l/100km]

8,9