mocna blacha, wysoka jakość powłoki lakierniczej,
trwałe wnętrze i łatwe w utrzymaniu w czystości. niesamowicie praktyczne auto.poza przednimi wahaczami auto w zasadzie bezawaryjne. Używany przeze mnie od nowości, serwisowane w zaprzyjaźnionym ASO.
jest wystarczająco żwawy i nie stwarza zagrożenia przy wyprzedzaniu. na 2 biegu wyciąga 100km/h.
bierze sporo oleju, ale nic się nie dzieje.
dobrze zestopniowana
Swietna trakcja, za dużo hałasu z zawieszenia, maglownica się rozklekotała przy 200000km. zapasowe przednie wahacze lepiej wozić w bagażniku. pod koniec eksploatacji pękła sprężyna.
wentylator padł zaraz po gwarancji i przepalił stacyjkę. razem 1800zł. u kierowcy zły nawiew na nogi-marzły mi stopy. klima ok. za wolno się nagrzewa się kabina.
trochę za głośno, ale raczej wiatr i układ wydechowy niż silnik. zalecam grubą narzutę na podłogę w bagażniku
ciężka noga - średnio 8,5l/100km przeglądy tańsze niż innych marek
super.
nie byłem nękany drobiazgami,buda sztywna i trwała, plastiki nie hałasują, za to zawieszenie tak .ogólnie wszystko zawsze działało. aha, pompka tylnego spryskiwacza długo pompowała i czasem radio się zawieszało.
poza w/w raczej spoko.dwie wymiany automatycznego napinacza paska klinowego, pod koniec eksploatacji łożysko koła i elektromagnes załączający klimatyzację. wahacze co 50000km. jak na 230000km to nie jest źle. żadnych,ale to żadnych awarii napędu. Doskonale mnie ochronił podczas kraksy.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 16V 116KM 85kW