: Pojemność bagażnika po rozłożeniu tylknych siedzeń auto zmenia sie w półciężarówke.
Układ elektryczny
: Po ostrej zimie przestała sie otwierać szyba kierowcy.
Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie pomimo złej sławy \"Francuzów\".
Autko kupiłem okazyjnie i przypadkiem bo niebrałem go pod uwage, ale niepotrafie znaleźć powodu by na niego nażekać, miało to być tylko tymczasowe zanim nie kupie ponownie Volvo (po rozbiciu S40) ale żona się tak do niego przywiązała że teraz ciężko znaleźć na co moglibyśmy zmienić to autko.
W ciągu 2 lat zrobiłem ok. 70 000 km wymieniłem jedynie (prócz oleju) uszczelke \"pod klawiature\".
Właśnie padł uszczelniacz i zszedł olej skrzynia zaczeła chuczeć, zrobiła 400 km i po wizycie u mechanika i zalaniu nowym olejem skrzynia jak igła.
Jedzie jak po szynach, przy tym przebiegu żadnego bicia na kierownicy czy sciągania.
Jak w akwarium.
Mogło by być lepiej ale może to ja za wygodnicki jestem. Pamięteć by fotele podłokietniki miały bo bez tego tragedia !!
Szyby po 2 minutach odparowane (w irlandzkim klimacie).
Baaaardzo przestronny. Ja, żona i 3 dzieci (4,6,10 lat). Wyjazd 400 km, ogromny bagażnik, choć na to nie wygląda. gdyby dzieci pasów nie miały zapiętych to by mogły biegać po samochodzie.
Volvo s40 chodziło troche ciszej ale naprade nie jest źle. Podczas wycieczki z Irlandi do Polski i z powrotem, nie było uciążliwe.
Na trasie jadąc oszczędnie z rodziną na pokładzie ale bez bagaży potrafi zejść do 5,5l /100. Średnio po wieście 7,5 do 8.0
Jak już napisałem kupiłem okazyjnie za te pieniądze nie wachałbym sie kupić go jeszcze raz.
Przestała się owierać szyba kierowcy. Winda wymieniona ale okazalo sie ze sterowanie jest z innego rocznika wiec zamyka i otwiera sie na 10 razy.
Jak do tej poty wymieniłem wentylator od chłodnicy i tłumik (prucz eksloatacyjnych materiałów)
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 88KM 65kW