Ocena kierowcy - Citroen Xsara Picasso

Silnik 1.6 95KM 70kW
Rok produkcji 2006
Citroen Xsara Picasso 1.6 95KM 70kW 2000-2005 - Oceń swoje auto
Inne : Układ wydechowy
Nawet ciekawe auto za tą cenę. Długo się wahałem zanim nabyłem citroena. Powszechna opinia o tej marce jest raczej nieciekawa. Nigdy nie miałem citroena ale jak do tej pory jest OK ale z mały wyjątkiem. Mój samochód ma problem z układem wydechowym coś w nim strzela i dzwoni!!! (4800 km 5 m-cy eksploatacji) Mimo gwarancji nie chcą mi tego usunąc jeździłem od serwisu do serwisu (warszawa) i wszędzie odprawiali mnie z kwitkiem! Totalna niekompetencja!!!! Cytuję ten model tak ma!!!! Sprawe reklamuję w Citroen polska ale z takim brakiem fachowości i podejściem do klienta nigdy się nie spotkałem wśród polskich dealerów a miałem z nimi do czynienia zawsze. Ford OK (autolaza, omc) Honda OK BMW, opel ok. Natomiast serwis citroena w Warszawie na Górczewskiej i Wysockiego to LIPA!!!!
Skrzynia czasami ciężko chodzi zwłaszcza wsteczny
Citroen jest fajny bo mięciutki i dobrze amortyzuje wszystkie nierówności - zobaczymy jak w serwisie wypadnie po wojażach na naszych drogach
Super akwarium!!!!
Masa schowków jedyny minus brak uchwytów na kubki lub puszki.
Nic nadzwyczajnego po prostu działa
Jestem zaskoczony że dosyć mały samochodzik ma tyle przestrzeni na nogi dla pasażerów oraz całkiem ładowny bagażnik. Mam małego dzieciaczka i wszelkie podróże z nim to po prostu wyprawa ( wózek masa gratów kocyków zabawek itd)
Wystarczające
Czego tu oczekiwać od 1.6 w mieście standard spalania jak w tego typach napędów innych marek
Problem z serwisem i egzekwowaniem napraw gwarancyjnych. Pod względem serwisu i traktowaniu klientów to dno!!! Samochodzik za tą kase to bardzo dobre rozwiązanie dla rodziny
Do D....... Serwis w Warszawie, Citroen polska probuje nabijać ludzi w butelke ( przynajmniej tak jest w moim przypadku). Przy naprawach gwarancyjnych gdy za wykonane naprawy i części płacą oni próbują wciskać ludziom KIT - po prostu oszuści i kańciaże wycofują się z danego słowa i robią klientów w balona

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 95KM 70kW [l/100km]

8,7