XM- auto niepowtarzalne, które ma charakter i dusze,żeby je docenić trzeba go poprostu kochać. Jeżeli szukasz samochodu tylko do jazdy kup sobie VW lub Fiata. XM to samochód dla indywidualistów.
Zwykły 2 litrowiec wydaje się trochę za słaby przy rozpędzaniu się, natomiast w trasie w zupełności wystarcza.
Dobrze choć trochę za "za długa" 1i2-ka
Wymaga nadzoru -dobrze jest samemu sprawdzać poziom LHM, czasami podnieść na maxa pooglądać spód, raz na rok dokonać przeglądu całego zawieszenia mieszkającym we WROCŁAWIU gorąco polecam JHL Citroen na Armii Krajowej u p.Jurka w miarę tanio, najlepszy fachowiac, wspaniła atmosfera.
przód O.K tył więcej na lusterka ale nie jest żle
Jak na takie duże auto i konstrukcję z lat 90-tych jest bardzo dobrze - wygony, poprawnie działające wspomaganie, dużo dodatkowego wyposażenia.
Nie mam pełnej klimatyzacji tylko sterowaną ręcznie po zakupie auta wymieniłem silniczek sterowania listwami-obecnia działa bez zarzutu.
Dla 4-5-cio osobowej rodziny idealny.
Do 130km/h bez zarzutu.
XM nie palą mało ale w dużej mierze zalerzy to od stylu jazdy i stanu silnika spotkałem już 3l, który w mieście palił 17l !
XM przy takim wyposażeniu i komforcie jazdy w stosunku do ceny wyglądają bdb. tym bardziej że jest ich coraz więcej i można znależć egzemplarze w idealnym stanie. Jeżeli będę kupować następne auto to będzie to XM 2,5 TD
W XM bywa różnie najgorzej z elektryką np. notorycznie urywające się przewody połączeniowe przy czujnikach ABS na przodzie, warto zadbać o połączenia masowe szczególnie lamp tylnich. przy skaczących obrotach silnika lub wyższych utrzymującuch się aż do pełnego rozgrzania silnika polecam rozłożenie i przemycie silnika krokowego.
wymieniłem linki hamulca ręcznego, jedną kulę, uszczelniacze zaworowe, uszczelki rozdzielacza.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 122KM 90kW