Jest piękna, duża, obrzydliwie wygodna i w moim wypadku bardzo tania w eksploatacji. Jak dla mnie nie ma konkurencji.
W środku silnika raczej nie słychać, ale stojąc z boku, nierozgrzany silnik ma raczej przeciętną kulturę pracy. Odnośnie elastyczności to zrywny nie jest, ale majestatycznie rozpędza się do bardzo przyjemnych (nielegalnych w PL) prędkości.
Bardzo ładnie pracuję, delikatnie, cicho, biegi wskakują doskonale.
Trzyma się jak przyklejona. I ten komfort... bez porównania, a w sytuacjach kryzysowych zamienia się w terenówkę.
Widoczność do tyłu i do przodu trochę ograniczona przez słupki boczne, ale zasadniczo na codzień się tego nie zauważa.
Wszystko ładnie, mądrze rozplanowane, obsługa bez patrzenia. Ewentualnie gniazdo zapalniczki utrudnia podłączenie ładowarki.
Mam zepsuty nadmuch od dnia zakupu, ale w trakcie jazdy to nie przeszkadza. Gorzej w korku, ponieważ nie dmucha klima. Natomiast nie jestem w stanie obiektywnie tego ocenić pzy pełnej sprawności.
Jedno słowo- limuzyna.
Nie jest źle. Można normalnie rozmawiać, słuchać po cichu radia i zdrzemnąć się (przynajmniej pasażerowie). Ale nie jest idealnie i jednak dźwięki z zewnątrz (silnik i pęd powietrza) dostają się do środka. Nie jest to uciążliwe nawet przy długich trasach.
Auto wielkie, szybkie, nawet zrywne i pod względem zużycia paliwa tanie. Odnośnie części zamiennych to bywa różnie. Używanych jest nie za wiele. Nowe oryginały są w normalnych w tej klasie samochodu cenach, czyli moim zdaniem drogie, natomiast w większości wypadków można dostać zamienniki. Do tego jeszcze płyn LHM, którego jednak od 10k km nie musiałem wlewać i suma sumarum jeżdżę za relatywnie niskie pieniądze.
Oczywiście zależy w jakim stanie kupimy
Z drobiazgów to musiałem przetkać dziurkę od natrysku tylnej szyby i włącznik oswietlenia bagażnika. Ale całkiem przyjemnie można to zrobić we własnym zakresie wystarczy posiadać zestaw TORX. No i jeszcze wymieniałem żarówki świateł mijania, też bez problemowo, chociaż w komorze silnika jest dosyć ciasno. I jeszcze nie działa mi ręczne ustawienie lusterek, ale jeszcze nie chciało mi się za to zabierać. No i już całkiem na koniec nadmuch powietrza u mnie nie działa od dnia zakupu.
Przejeżdżam ok. 1,5k km/m-c i jak do tej pory nie miałem poważnych usterek.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD 90KM 66kW