Cóż.. mogę sporo powiedzieć o tym aucie osobiście przejechałem nią ponad 450 000km Na Polskich drogach.Mam porównanie z innymi auatmi (praca) W środku nic nie trzeszczy ,tapicerka wygląda jak nowa(bez pokrowców)Auto do bardzo komfortowego przemieszczania się na dużych odległościach.Odpowiednio serwisowane odpłaca się dużą niezawodnością a opowieści o delikatnej hydraulice można włożyć między bajki.
Ech,żeby c-5 takie było....
Przedewszystkim niezawodny lecz paliwożerny,brakuje z 30KM (1.8) lecz elastyczny na codzień do normalnej jazdy wystarczający.
niezawodna i dośc precyzyjna żadnych problemów nawet przy dużych przebiegach
Nie jest to auto sportowe więc zawieszenia takie nie jest. Inne auta przy niej to przedszkole komfortu i łatwości prowadzenia.Jazda daje poczucie komfortu i odprzężenia.
Ograniczona widoczność do tyłu,jednak duże lusterka wsteczne pomagają w parkowaniu.
Bez zastrzeżeń.
Latem bardzo nagrzewa się wnętrze.Auto bez klimatyzacji:(Za to zimą :)
Wzór w tej klasie.
Doskonałe warunki akustyczne.Większość nowoczesnych aut nie dorównuje jej do pięt.
Wysokie zlużycie paliwa.Na lpg -znośnie.Naszczęście auto rzadko bywa w serwisie.
Szkoda,że nie ma 6-tki:D
Pierwsza wymiana tulei metalowo gumowej po 430 000 prawa strona :D
Wypalone gniazdo bezpiecznika wentylatora chłodnicy,wymiana stacyjki.Trzykrotna wymiana kpl. butli na nowe. I nadszedł czas na łożyska na wachaczach z tyłu. Drobne wycieki oleju silnikowego.Cztery końcówki drążka kierowniczego,drążek stabilizatora .dwa sworznie zwrotnicu
y,kości na drążku stabilizatora .
Ale przy przebiegu prawie 480 000km
-Doskonale
Wymienilem silnik razem ze skrzynią biegów po 320 000km W poprzednim zerwany pasek rozrządu po 2000 po wymianie -ewidentny błąd serwisu:( Wymiana pompy lhm oraz zaworu hamulcowego .Wymiana listwy kierowniczej.Drobne wycieki oleju silnikowego. Opócz przygody z paskiem rozrządu nigdy mnie nie zawiodła:D
(przebieg 480 000km)
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 101KM 74kW