Xantia to auto które można pokochać. Wsiadam, przytula mnie fotel i mogę bez większego zmęczenia jechać wiele godzin. Jeszcze nigdy mnie nie zawiodła, zawsze o własnych siłach wraca do domu. Nie jest zbyt awaryjna, ot po prostu to co się zużyje.
dość elastyczny, przy wyższych obrotach bardziej żwawy, ale coś za coś - więcej pali
Jak na swój przebieg wszystko działa. Czasem wsteczny trudniej wchodzi, ale to raczej kwestia regulacji mechanizmu zewnętrznego.
REWELACJA. Słąby punkt to łączniki stabilizatora skrętu, ale wymiana jest prosta i przy lepszej jakości części wystarcza na długo
Jak dla mnie dobrze. Na codzień jeżdżę ciężarówką i posługuję się lusterkami zewnętrznymi. Niektórym kierowcom mogą przeszkadzać tylne słupki.
Dla mnie bardzo dobrze. W Xantii czuję się jak w dobrze skrojonym garniturze, wszystko jest na swoim miejscu.
bardzo dobre - po paru minutach leci ciepłe powietrze nawet w zimie.
To auto dopasuje się do każdego wzrostu, z tyłu bardzo dużo miejsca
przy wyższych prękościach słychać szum opon - ale to nic dziwnego, bo jeżdżę na Navigatorach
w mieście 12-13 l LPG, na trasie srednio 8,5-9. syn kiedyś zszedł do około 7 na trasie ale wolno jechał. Naprawy jak w każdym aucie. Zamienniki różnej jakości. Oprócz serwisów fabrycznych robocizna jest niedroga - zresztą niezbyt często się psuje.
Jak powiedział jeden z moich kolegów po jeździe Xantią " jest ta twoja X potem długo długo nic, a dopiero potem mercedes" . On sam jeździ Temprą. W tej grupie cenowej nie ma lepszego wozu z porównywalnym komfortem jazdu.
czasem drobne usterki elektryki ale dość łatwe w naprawach. Lepiej żeby to robił ktoś znający sie na cytrynkach, ale niekoniecznie.
jeszcze mnie nie zawiódł - zawsze o własnych siłach wracam do domu.