Auto kupione jako nowe, trochę przypadkowo wybór padł na citroena (wtedy myślałem najbardziej nad puntem lub sieną) 1.1 60KM dla mnie wystarczało. Samochód poleciłbym osobom, które głównie jeżdżą po mieście i nie szaleją (nie dla młodzieży :P) Kształt samochodu nienaganny, niewyróżnia się na plus ani minus. Ale myślę, że za taką cenę jakbym miał jeszcze raz kupować podobne autko wybrałbym coś innego chociaż nie jeździłem, ale to saxo mnie nie zachwyciło.
Silnik 1.1 dobrze się spisuje w porównaniu do aut tej klasy. Niestety u mnie wytrzymał 130 tys. km, wtedy trzeba było troche pogrzebać w silniku, połowę części w nim wymieniłem i 4000 zl w plecy. Aktualnie mam zamontowany gaz. Czuć ubytek mocy, problemy z wyregulowaniem, przez co trochę głośno chodzi
Czasami wsteczny nie chce wejść, mimo że gałka jest ustawiona na odpowiednim miejscu
Nie powiem, że rewelacja, bo niczym mnie nie zakoczyło, czasem lubię poszaleć i nigdy nie odczułem większych problemów
Dla mnie bardzo dobra :)
W swojej klasie średniak
Mój silniczek na LPG nagrzewa się dość długo
Lubię siedzieć blisko kierownicy, przy moim wzroście 185cm, mieszczę się bez problemu, chociaż tata czasem narzeka (troche szerszy :P) Jeżeli chodzi o miejsce z tyłu... zmieścić to się każdy zmieści, jednak 4 dorosłe osoby chyba nie będą zachwycone
Cichutki to on nie jest, ale też nigdy mi nie przeszkadzał
Początkowo, 4 osoby+bagaż na wakacje trasa nad morze (ponad 800km) spalił 4.9 benzyny, bardzo dobry wynik, po remoncie silnika, pali 6. Gazu bierze 7-8 na trasie, w mieście w zimie czasem musiałem wlewać 10-11
Ocena dobra
Ostatnio wymieniałem zamki w drzwiach i bagażniku, ze 3 razy wymieniałem linke od gazu, "zaczep" do mocowania linki holowniczej zaczął rdzewieć, teraz nie przypominam sobie co jeszcze, ale od czasu do czasu coś musiałem w nim pogrzebać :P
Padł silnik po 130 tysiacach, ostatnio były problemy z chłodnicą, ale te czasy już minęły ;)
- zużycie paliwa dla silnika 1.1 i 60KM 44kW