Ocena kierowcy - Citroen Grand C4 Picasso II Grand Picasso Facelifting
Przebieg:
9 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
: Niesamowicie cichy i oszczędny.
Samochód w wersji More Life doposażony m.in. w masaż foteli, wysuwany podnóżek pasażera, odtwarzacz CD, przyciemniane tylne szyby, alarm i piękny czerwony lakier.
Jak na razie auto ma bardzo niski przebieg ok. 9000 km, ale do tej pory sprawuje się znakomicie. Samochód stworzony jest do podróżowania na dłuższe trasy -wygodny dla 5 osób, bardzo komfortowy. Silnik bardzo dobrze wyciszony, zawieszenie miękko zestrojone. Wnętrze ergonomiczne - mnóstwo schowków, wygodne fotele, b. dużo miejsca w drugim rzędzie.
To mój pierwszy diesel, dlatego zaskoczeniem dla mnie jest niskie spalanie. Poza tym silnik jest b. dobrze wyciszony. Jest np. zdecydowanie cichszy niż benzynowy silnik w poprzednio posiadanym przeze mnie Chevrolecie Orlando.
6-cio biegowy manual świetnie sprawdza się w trasie i pozwala zarówno na dynamiczna jazdę jak i obniżenie spalania (6 bieg). Wprawdzie nie ma doświadczenia w prowadzeniu aut topowych marek, jednak w mojej ocenie skrzynia pracuje b. precyzyjnie. Nie widzę różnicy na niekorzyść w porównaniu do Chevroleta, czy Opla, którymi wcześniej jeździłem.
Mnie się podoba i na pewno wyróżnia się na drodze.
To visio van więc widoczność jak nigdzie indziej.
Na 5.
Automatyczna, dwustrefowa klimatyzacja i nawiewy w tylnym rzędzie siedzeń z regulowaną siłą i kierunkiem nadmuchu. Szybko się nagrzewa i chłodzi. Zimą szyby szybko się osuszają i nie zaparowują szyby tylnego rządu siedzeń.
Jak na kanapie przed telewizorem
Na 5.
jak na razie tylko paliwo, które auto zużywa w niewielkich ilościach.
Zapłaciłem za nowy samochód 84 000 zł więc uważam, że cena była b. atrakcyjna.
brak
brak