Wyjątkowo ergonomicznie pomyślany , wnętrze przemyślane w każdym calu, wygląd 5+ (w skali 5 stopni), komfort idealny, pakowny ,trochę za paliwożerny ale jak chce się mieć luksus, można to przeboleć , zresztą to zależy od techniki jazdy. Jestem b. zadowoly i następny też będzie C4 GRAND nowej generacji.
Idealne auto rodzinne.
Nie mam żadnych problemów, jedyny poważniejszy to zabrudzony ( i jak się okazało uszkodzony) zawór EGR, ale to przy tym przebiegu sprawa eksploatacyjna i brudnego paliwa. Reszta przy tym stopniu komplikacji "odpukać" bez problemów po ok. 20000km w ciągu roku.
Żadnych problemów ale to dlatego chyba , że pełen automat a nie półautomatyczna mechaniczna sterowana elektrycznie (czyli tzw. "szarpak"). Automat zachowuje się bez zastrzeżeń
Narazie bez zastrzeżeń, nie mam żadnych problemów, sprawdzane podczas ostatniego przeglądu technicznego - zero luzów.
Super - zwłaszcza powiększona przednia szyba przydaje się podczas postoju na wysoko zawieszonej sygnalizacji świetlnej.
Wszystko zapięte na ostatni guzik, brakowało mi większej ilości gniazd 12 Voltów w bagażniku, musiałem dołożyć, przydałaby się oprócz czujników cofania kamera cofania ; niestety w tym modelu nie przewidziano. Na uwagę zasługuje duża liczba schowków, brakuje uchwytów nad drzwiami pasażera i kierowcy (moje subiektywne odczucie). Elektryczny sterowany fotel kierowcy nie składa się niestety w pełni do transportu długich przedmiotów.
Wszystko na swoim miejscu , jestem zachwycony.
Tył dla pasażerów trochę mało miejsca, ale ogólnie nie jest źle.
Ogólnie nieźle, chociaż jeździłem cichszymi autami.
Trochę można zrzucić na starszą generację już silnika , nowsze modele C4 GRAND są bardziej oszczędne ale znowu wytłumaczę ten stan , coś za coś.
Nowy może musi być drogi, przy tym stopniu komplikacji , nafaszerowania elektroniką ale cena używanych modeli w stosunku do jakości jest na plus.
Jeśli się dba o to auto odwzajemnia się niezawodnością - jedyna niespodzianka to właśnie bez ostrzeżenia awaria zaworu EGR zakończona lawetą do serwisu Citroena ale jak wcześniej pisałem to element eksploatacyjny , szkoda tylko , że bez żadnych wcześniejszych oznak.
Zawór EGR , wymiana po ok. 180000 km, wymiana tarcz hamulcowych - trudno to nazwać awarią - raczej eksploatacja.