Ocena kierowcy - Citroen C5 III Tourer

Rok produkcji 2010
Okres użytkowania: 1 rok
Citroen C5 III Tourer 2.0 HDi FAP 163KM 120kW 2009-2017 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Silnik : Bez zarzutu, pracuje idealnie, pali \"na dotyk\".Oprócz tego muszę stwierdzić, że jest dość komfortowy.
Jak na samochód za 110tys złotych mogłoby być ciut lepiej.
Bez zarzutu, pracuje idealnie, pali \"na dotyk\".
Do wczoraj wszystko było superowo, biegi wchodziły idealnie, ale wczoraj wracając do domu \"wysiadł\" 6 bieg.Po jego wbiciu samochód przyhamowywał, zaczynał wyć.Zadzwoniłem z trasy do serwisu-umówili mnie na za 5 dni.Dokulałem sie do domu na piątce.Na szczęście po godzinie odpoczynku bieg wrócił, ale do serwisu i tak pojadę- niech sprawdzą przyczynę.
Bez zarzutu, nie ma na co narzekać oprócz kiepskiego pokonywania poprzecznych nierówności. zawieszenie hydroaktywne spisuje sie doskonale.
Przy wchodzeniu w zakręty przeszkadzają przednie słupki.
Wszystko fajnie, tylko nie poradzili sobie z kilkoma rzeczami. Głupotą jest montowanie uchwytu na 1 (JEDEN !!) kubek w schowku!! Po drugie wycięcia na kubki w oparciu tylnych siedzeń są za małe- nie pasują do nich żadne kubki. TRAGEDIA !!
Szyba w miejscu nawiwu na środku kokpitu wiecznie zaparowana niezależnie od tego, czy nawiew jest otwarty czy zamknięty i niezależnie od tego jak umówione są nawiewy, czy na szyby, czy nie. NIe wiem jak to ustawić, bo powoli zaczyna mnie to wk... .
Niczego więcej nie potrzebuję.
Konstruktorzy sposali się na medal.
Pali mało:w mieście 7, poza udalo mi się zejść do 5,35, na autostradzie przy jeździe na maksa-7,8.Komputer nie myli się-pokazuje idealnie, bo każde tankowanie przeliczam dodatkowo \"na piechotę\". I przegląd 815zł.Jest dobrze.
Skusiłem się, bo nie miałem innego wyboru w tej cenie.Następna propozycja kosztowałaby mnie 50tys więcej.Mimo dotychczasowych usterek ogólnie jestem dość zadowolony, ale drugi raz nie kupię Citroena.
Głupotą jest montowanie uchwytu na 1 (JEDEN !!) kubek w schowku!! Po drugie wycięcia na kubki w oparciu tylnych siedzeń są za małe- nie pasują do nich żadne kubki. TRAGEDIA !!Kilka razy zdarzyło się, że komputer pokładowy pokazał przebicie lewej przedniej opony-nikt nie znalazł przyczyny.Wczoraj znów się to powtórzyło. Przetarła się skórzana kierownica, co w tej klasie nie powiino mieć absolutnie miejsca.
Po roku częstego użytkowania zepsuł się masaż oparcia kierowcy.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi FAP 163KM 120kW [l/100km]

5,9