Auto, które zachwyca komfortem. Posiada świetne zawieszenie hydroactive, wyciszenie i niesamowicie wygodne fotele. Ponadto jest niezawodne i relatywnie tanie w eksploatacji. Podróżowanie nim to czysta przyjemność.
Dał bym bardzo dobrze, gdyby miał jakieś 20KM więcej. Pomimo to świetnie daje sobie radę z autem o masie ponad 1,6t.
Dobra, nie zachwyca, ale nie ma się również do czego doczepić.
Pewnie się prowadzi. Dla ludzi którzy pierwszy raz prowadzą ten samochód odnoszą wrażenie, że płyną. Przycisk sport poprawia prowadzenie przy większych prędkościach.
Tylko czasami przednie szerokie słupki mogą przeszkadzać.
DUUUŻO miejsca, obszerny i pakowny bagażnik. Trochę doskwiera brak schowków i uchwytu na kubek - ten kto wymyślił do w podłokietniku, chyba nigdy nie pił kawy w trakcie jazdy.
W zimie grzeje, w lecie chłodzi. Pomagają świetne szyby, które hamują napływ ciepła.
Wspaniałe fotele. 4 osoby podróżują naprawdę komfortowo, nawet podróż ponad 1000km nie męczy.
Dobrze wyciszony samochód, w czym pomaga akustyczna przednia szyba.
Samochód zaskoczył swoją małą awaryjnością. Nigdy nie zawiódł mnie w trasie. Poza normalnymi przeglądami wymieniłem tylko chłodnicę klimatyzacji i regulator zawieszenia. Koszty serwisu mniejsze niż w Mazdzie, a dobry serwis pogwarancyjny to koszty mniejsze o połowę.
Trudno znaleźć samochód oferujący taki komfort, osiągi i wyposażenie za taką cenę.
Poza wymienionymi wcześniej (chłodnica klimatyzacji, regulator zawieszenia) nic innego mnie nie spotkało. Pozostałe naprawy to normalna eksploatacja.
Żadnych i to mnie najbardziej zaskoczyło. Taki przebieg i nic, tym samym C5 obala mit o awaryjnych francuskich samochodach.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi FAP 140KM 103kW