: jeździłem poprzednio Chryslerem Pacifica o mocy 250 koni i nie zbytniej różnicy na niekorzyść C5
Silnik jest bardzo cichy. Dieslem jeździłem jakiś czas temu, od tego czasu dokonała się rewolucja...
Jest naprawdę żwawy i szybko reaguje na wciśnięcie pedału gazu.
Automatyczna skrzynia to bardzo wygodna rzecz, a ta jest przy tym świetna. 6 biegów, nie czuje się w ogóle momentu zmiany.
Zawieszenie hydropneumatyczne jest super komfortowe. Mam jedynie uwagę do zachowywania się w ciasnych zakrętach - pomimo możliwości włączenia trybu "sport" jest ono stanowczo za miękkie w tej opcji. Bardzo skuteczne hamulce
Jestem ciekaw jak będzie wyglądała kwestia trwałości...
mogłoby być lepiej... Mam problemy zwłaszcza na skrzyżowaniach - dostrzeżenie samochodu jadącego z prawe strony jest utrudnione na linii słupek/zagłówek.
Niby ok, ale... bardzo mi brakuje schowka na okulary przy lusterku wstecznym, więcej miejsc na napoje (jedno w podłokietniku to stanowczo za mało), za małe schowki w drzwiach. wygodny jest panel centralny w kierownicy. generalnie nie ma gdzie pochować wielu rzeczy.
nie jeździłem nim jeszcze w czasie dużych mrozów i upałów, ale na razie jest ok
z przodu i z tyłu jest wystarczająco dużo miejsca.
Nie spodziewałem się, że w samochodzie z dieslem może być tak cicho. Nawet jadąc 170km/h można swobodnie rozmawiać.
Cen serwisów jeszcze nie znam. myślałem że będzie trochę mniej palił
Kupiłem egzemplarz używany, po 2,5 roku był tańszy o ok. połowę niż nowy
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi FAP 140KM 103kW