: komfort, komfort, komfort, komfort..... acha i jeszcze komfort!
Silnik najsłabszy z gamy silników jaki Citroen montuje w tym modelu. Cóż, rajdowcem nie jestem. Ten samochód, ze względu na gabaryty, nie jest zresztą do rajdów.
Jak to u Citroena. W starym Lanosie tak chodzące biegi to żaden grzech. Ale w limuzynie nie przystoi. Niby nic złego się nie dzieje. Nie mam problemów z szukaniem biegów, ale np. w Fordzie Focusie, którym jeżdżę służbowo jest lepiej.
Mięciutko, cicho - ja to lubię. Zawieszenie nie do rajdów, ale tragedii na zakrętach nie ma. Za to żadnych stuków i popukiwań, które musiałem \"lubić\" w Lanosie i wręcz doskonały komfort. Polskie drogi mają jakieś dziury?;)
Ja nie narzekam. Szyba z tyłu jest mała, ale czujniki i układ wspomagania parkowania bardzo pomagają. Z przodu i na boki wszystko widać.
Póki nie korzystam z przycisków na kierownicy wszystko jest ok. Jakoś łatwiej mi obsłużyć radio z konsoli aniżeli z kierownicy - coś na tej \"nieruchomej\" kierownicy jest nie tak. Cała reszta jest ok, nawet bardziej niż ok - we wszystko trafiam bez instrukcji i szukania funkcji.
Nie ma do czego się przyczepić. Nawiewy na tylne siedzenia - super sprawa. Dzieciaki przestały się drzeć, że im za ciepło albo za zimno - same sobie regulują.
Jak ktoś powie albo napisze, że mu mało miejsca w C-Funf to ma coś nie równo pod sufitem. Ten okręt w środku jest WIELKI!!!
Na jeździe próbnej jeździłem dieslem. Było cicho. W mojej \"benzynie\" jest super cicho. Doskonałe wytłumienie odgłosów z zewnątrz. Przy większych szybkościach nie ma na co narzekać. Jest super!
Na razie spalanie wychodzi mi zgodnie z instrukcją. Komputer nieco zaniża - jakieś pół litra. Ale nie spotkałem samochodu, którego komputer pokazuje prawdziwe wartości.
Tanie to auto nie jest. Ale w tej klasie znam droższe.
Za krótko go mam aby coś na ten temat pisać. Na razie - odpukać - nic się nie psuje.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8i 16V 125KM 92kW