: wyposazenie , plus komfort jazdy oraz uklad hydro active powoduje ze jazda tym autem nalezy do przyjemnosci
auto wyglada doskonale / sedan / nieruchma czesc panelu na kierownicy to trafiony wybor, duzo by pisac o drobiazgach , ktore umilaja podroz ,poczawszy od oswietlenia w podlodze i drzwiach wykonczenie wnetrza , np , material na drzwiach , wszystko spasowane , nic nie trzeszczy w czasie jazdy , duza przyjemnosc w podrozowaniu tym autem
bardzo cichy silnik , co ma wplyw na dluga jazde / 1200km/
biegi smieniam dwoma palcami , i wchodza mieciutko
auto plynie po polskich dziurawych drogach, dzieki ukladowi hydro active,w srodku jest bardzo cicho , a silnik majestatycznie pracuje
w/g mnie jest ok wklesla tylna szyba powoduje ze jest ona ciagle czysta , co juz spr pare razy,
nie wiem jak inne , ale moja C5 pali w miescie max 6,5 diesla, na trasie do 130 km/godz ponizej 5,5
w wersji exlusive jak dla mnie to jest rewelacja ,czy przod , czy tyl , to kazdy odczuwa przyjemny chlod z klimy , czy w porze zimowej ogrzewanie
wygoda korzystania z 8 pozycji ustawienia fotela nie wymaga zadnego komentarza,
podwojne uszczelki plus podwojne szyby powoduja ze w aucie jest bloga cisza , gdzie z glosnikow saczy sie cicha przyjemna muzyka, czsami lapie sie na tym , czy auto jest wlaczone czy nie ?, musze spojrzec na wskaznik obrotow
przy masie 1700 kg , pali naprawde malo w miescie 6,5-6,8 ltr, na trasie do predkosci 130-140 pali w granicach 5.5 -5,8, oczywiscie jak dasz na licznik 160- to spalanie musi byc wieksze
uwazam ze przy takim wyposazeniu/ wersja exlusive / nie mozna narzekac , tym bardziej ze kupilem go w lutym i dostalem doskonale upusty na to auto. dziekuje firmie Citroen / Gdynia Orlowo /
po przejechaniu 25000 kompletnie nic
do tej pory nic , wszystko chodzi perfekcyjnie
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi FAP 140KM 103kW