Ocena kierowcy - Citroen C5 III Sedan

Rok produkcji 2009
Citroen C5 III Sedan 2.0 HDi FAP 140KM 103kW 2008-2015 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Układ hamulcowy
Nie wiem skad sie biora piatkowe oceny tego auta?Chyba je pisza pracownicy salonow CITROENA kiedy nie maja co robic lub zostali celowo zatrudnieni na etap zeby pochlebnie pisac i wynosic wizerunek marki na wyzyny.Porownujac do poprzedniego auta ktorym bylo AUDI A6 pierwszej generacji jestem zdecydowanie zawiedziony.Cena auta sprawia ze z powodzeniem mozna kupic auto klasy premium w tej cenie.10 razy lepiej wykonczone i 10 razy nowoczesniejsze technicznie.Jednym slowem o klase lepsze.Nowa C5 ka ma dosc daleko do mojego starego wozu ktorym bylo AUDI A6 pierszej generacji.A co mozna powiedziec o porownaniu z nowymi modelami.Mysle ze CITORENOWI C5 daleko jeszcze do takich modeli jak VW PASSAT czy TOYOTA AVENSIS.Oba w/w modele sa lepiej wykonczone i zmontowane.Nie maja az tak uciazliwych usterek.Aczkolwiek CITROEN podaza w dobrym kierunku biorac pod uwage jakosc modeli z poczatku lat 2000 do poziomu dzisiejszych modeli to stanowczo widac postep.Ale o wyrownaniu z konkurencja nie ma jeszcze mowy.Dwie powazne awarie przy tak malym przebiegu bylyby nie do pomyslenia w moim starym AUDI ktore nie mialo takich awari nawet po przebiegu wiekszym niz 200 tys km.Stad moja niska ocena za caloksztalt.Byc moze gdybym poprzednio jezdzil np.NISSANEM czy OPLEM teraz ocenialbym Cytrynke w samych superlatywach.Jednak punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia a moje poprzednie auto jednak bylo znacznie lepsze i wyzszej klasy w zestawieniu z CITROENEM.Dodac problemy z elektronika
za te pieniadze mozna kupic AUDI A4,MERCEDESA C ,BMW 3 ,LEXUSA IS do ktorych CITROEN ma jeszcze kilka dlugich lat
cos skrzypi po odpaleniu silnika.Lampka oswietlajaca wnetrze zapala sie kiedy chce
Dwa razy odcholowano na lawecie.Raz problem z hamulcami sprawil iz komputer wylaczyl samochod.Innym razem uklad CR dal ciala i rowniez komputer unieruchomil auto

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi FAP 140KM 103kW [l/100km]

9,1