: Silnik bo przy tym gabarycie daję radę. Nie postawiłem na zawieszenie bo wiadomo, że jest najlepsze w tym aucie.
Pojemny, zawieszenie komfortowe, moc silniika wystarczająca, spalanie małe. Wygląd dostojny. Ładownosć i pakownosć na 6.
Jak na tak duże auto no i ciężkie to jestem zadowolony z mocy jaką dysponuje bo nie ma problemu z wyprzedzaniem na 5 biegu w okolicach 100. Dodatkowo niskie spalanie.
Jak do tej pory nie mam żadnych problemów. wszystkie biegi wchodzą jak należy, nie ma haczenie czy wypadania biegu.
Niczym lepszym w życiu nie jechałem. Tak naprawdę C5 się nie jedzie tylko płynie bądź dostojnie podróżuje. Nie ma co się bać hydrauliki w tym samochodzie bo jak dbasz tak masz a odpłacić się akurat potrafi.
Przesiadałem się z Ibizy więc pierwszy tydzień miałem ciężki :) Parkowanie na lusterka bo przy tych gabarytach tak trzeba. Przedni lewy słupek trochę ogranicza widoczność ale ogólnie jest dobrze. Lusterka super, dużo w nich widać
Wszystko pod ręką. Obsługa panelu bezproblemowa i łatwa. Duży plus za przełączniki przy kierownicy, intuicyjne i ułatwiają wiele kierowcy.na minus miejsce przy hamulcu ręcznym na napoje nadaje się tylko przy postoju, w trasie nie jest stabilne. Tak samo uchwyt na napoje dla kierowcy nie jest praktyczny.
Do tej pory nie miałem problemu. Klima działa sprawnie, szybko chłodzi. Parowanie szyb o poranku szybko znika. Duży plus za ogrzewaną przednią szybę.
Duuuużo miejsca z przodu, z tyłu i w bagażniku. Nie ma znaczenia w ile osób się podróżuje, miejsca nie ubywa. Warunki dla kierowcy do jazdy doskonałe, można się rozsiąść i płynąć.
Jak silnik zimny to trochę daje znać, że to jednak diesel ale później o tym zapominamy. Możemy sobie jednak przypomnieć powyżej 120km/h :)
W części jeszcze nie inwestowałem ale do drogich nie należą. Wiem, że ten egzemplarz nie robił kłopotów poprzedniemu właścicielowi, więc i ja będę zadowolony.
Jeżeli chodzi o tą kategorię to C5 powinna wygrywać z każdym. Nie da się kupić takiego dobrego auta w takiej atrakcyjnej cenie. Tylko dlatego tak się dzieje bo w kraju nad Wisłą ceni się tylko niemieckie i japońskie bryki a Francuz z góry jest be, fuj i pe.
Nie działa tylna wycieraczka, regulacja pasa kierowcy się zacięła, tylna szyba w klapie bagażnika się nie otwiera. takie kupiłem i mi to nie przeszkadza. Takie maleństwa, które nie przeszkadzają na co dzień i może kiedyś je naprawię ale jeszcze może poczekać
Zbyt krótko jeżdżę, żeby coś się miało wydażyć chociaż z drugiej strony znam kogoś kto kupił brykę za 30tys sprawdzoną od a do z i po 3 tyg poszła skrzynia biegów.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi 109KM 80kW