Ocena kierowcy - Citroen C5 I Kombi

zadowolony, 15 lat temu
Silnik 2.0 HDi 109KM 80kW
Rok produkcji 2001
Citroen C5 I Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW 2001-2004 - Oceń swoje auto
Inne : bardzo bogate wyposażenie, komfort i cena auta... za rozsądne pieniądze można poruszać się bardzo młodym autem :)
Układ elektryczny : pare razy nie zadziałał centralny zamek ..i to nie przez słaba baterie.samo się naprawiło ...???
Zawieszenie : dość szybko wybijaja sie na naszych dziurach drążki kierownicze...wymiana nie jest kosztowna
Układ hamulcowy : klocki hamulcowe oryginalne dość drogie (170 zł/kąplet)...zamienniki o połowę tańsze brudzą bardzo aluminiowe felgi
bardzo wygodne i oszczędne auto!!! a do tego bardzo tanie w zakupie!!! i bardzo bogato wyposażone!! niemieckie auta nie są tak wypasione..zresztą jak to w reklamie TV: jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać!!!!
dość elastyczny silniczek.czasami jakby za słaby do takiej dużej \"budy\" ale z wyprzedzaniem na trasie problemu nie ma.po prostu nie czuc tego przyśpieszenia.maksymalnie jechałem nim ok. 178 km/h.muślę,że więcej nie poleci ...chyba że z wiatrem :)
bardzo precyzyjna i nie sprawia problemu
bardzo komfortowo sie jeżdzi...a do tego hydraulicznie regulowana wysokośc zawieszenia..czasami się przydaje na jakichś polnych drogach albo do podjazdu na wysoki krawężnik
oba fotele przednie się podnosza więc nie ma problemu z widocznościa nawet dla niskich osób. do tyły jednak troche mniej widać...jest natomiast czujnik parkowania...faktycznie ułatwia parkowanie bo auto jest dość duże
wszystko w zasięgu ręki ..niema się do czego doczepic
doskonałe..zwłaszcza klima automatyczna 2-u strefowa :)
bardzo komfortowe i oprzerne wnętrze..polecam!!
wyciszenie auta jest bardzo dobre nawet przy większych prędkościach
auto mimo bardzo bogatego wyposażenia jest dość bezawaryjne.obawiałem sie hydraulicznego zawieszenia ale mam już 190tys km. przejechane i nic złego się z nim nie dzieje.mat .eksploatacyjne z przyzwoitym poziomoe.muslę że nie odbiegaja cenowo od innych aut,jest dużo zamienników.zreszta auto niejest wcale awaryjne jak to ludzie twierdza..a wiele razy słyszałem : mie kupój francuza!!...negatywna opinia o tych autach jest bardzo mocno przesadzona....bo niby niemieckie auta czy japońskie to sie nie psują???
jakość dobra...cena BARDZO DOBRA!!
nie mam się do czego doczepić..
jeszcze mnie nie zawiudł!!! dbam o auto i na bierząco wymieniam mat.eksploatacyjne.poważnych usterek brak!!!

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi 109KM 80kW [l/100km]

6,6