jak się nie psuje to jest do przyjęcia, rewelacji nie ma. Od nowości silnik pracuje nirówno na wolnych wolnych obrotach. W autoryzowanych serwisach Citroena w których byłem powiedzieli, że jest to jak najbardziej normalne. Zużycie oleju dla współczesnego silnika to skandal 1,5L na 10000km. - tyle tylko z moich aut jakie pamiętam brała SKODA 105.
wsteczny bieg często trzeba próbować dwa trzy razy, do przodu O.K.
auto bardzo wrażliwe na podmuchy boczne wiatru
przód O.K. tył i boki kiepsko, brak wycieraczki tylnej szyby
bez komentaża
na początku było dobrze, po jednym sezonie klima działa jak chce, różnica temperatur z nadmuchów do 10st.C, w serwisie sprawdzili w paru innych autach (oczywiście Citroena) powiedzieli, że tak ma być
bardzo wygodne auto
głośne chamowanie silnikiem
generalnie dobrze, można jeżdzić oszczędnie np. do 120km/h i łagodnie przyspieszać wtedy przy jeździe mieszanej nawet do 6,8. Przy normalnej ostrej jeżdzie nigdy nie było średnie powyżej 9,5
gdyby auto było mniej awaryjne była by ocena 5
tragedia
tragedia. nigdy nie wiem czy dojadę i wrócę. "Trasy" do 100km nic się nie dzieje, przy ddłuższych w każdej chwili może zadarzyć się, że wypadają jeden, nawet dwa cylindry. Po postoju ok. godz. silnik zaczyna normalnie pracować, a komputer o niczym nie pamięta. Tak się dzieje od nowości. Mam auto prawie trzy lata i przez te trzy lata autoryzowane serwisy nie potrafią sobie z tym poradzić.