: Mam zamiar użytkować C5 Mk I jeszcze dwa lata. jeżeli nie wytnie mi jakiegoś psikusa, następnym samochodem będzie C5 Mk II. Na dzisiaj jestem tego pewien.
Świetny samochód dla rodziny, wygodny, w miarę ekonomiczny (przecież to nie seicento), i bardzo pakowny. Z C5 polubiłem każdą drogę, naprawdę.
Trochę za mała moc, jak na tą masę samochodu. Ale ogólnie sobie radzi. Wyraźnie za słaby na drugim biegu.
To jest to, co lubię. Miękko i precyzyjnie. Bez zarzutu.
Zawieszenie C5 to absolutny rekord świata. Żadnych stuków pomimo 4 lat i ponad 115 kkm. Na drodze mięciutko i pewnie w każdych warunkach. Niesamowity komfort jazdy.
Porównywalna z innymi autami w tej klasie. Trochę ciężko parkować tyłem bez czujników. Ale wkrótce sobie założę i będzie po problemie.
Jak dla mnie wszystko na swoim miejscu, bez zbędnej ekstrawagancji. Dużo drobiazgów, które zdecydowanie uprzyjemniają jazdę tym samochodem.
Wszystko ok. trochę za głośna paca wentylatora.
Kolejny rekord. Moja rodzina do niskich nie należy,, ale w C5 wszyscy mają pełną swobodę. Nawet 5 osób może wygodnie podróżować tym samochodem.
Silnik pracuje, w samochodzie cichutko, samochód płynie po drodze, w środku cd na ośmiu głośnikach. Życie jest piękne.
Średnie spalanie w moim C5 oscyluje wokół 9 l/100 km. Nie jest źle, jak na samochód tej wielkości. Na razie nie myślę o zakładaniu gazu.
Sądzę, że za podobne pieniądze w tej klasie nie czego szukać. Cena akceptowalna, jakość bezdyskusyjna. Tylko wsiadać i cieszyć się jazdą.
Nic na razie się nie dzieje. Jakaś jedna żarówka się spaliła, ale to przecież głupstwo. Robię samochodowi przegląd dwa razy w roku i na bieżąco wymieniam to, co się zużywa. Żadnych problemów z elektronika, elektryką, czy zawieszeniem, choć wiem, że to różnie u innych bywa.
Wszystko działa bez zarzutu (jak na razie).
- zużycie paliwa dla silnika 1.8i 16V 116KM 85kW