Daję 4,4. Auto warte (na razie) wydanych pieniędzy. Znakomite rabaty u Citroena, miła obsługa. Model chyba mało popularny (nie widać go sporo na drogach) ale przez to jeszcze bardziej godny zainteresowania. Silnik - chluba PSA.
Cichy, niezwykle elastyczny. Bez przesady wydaje się mocniejszy niż 92 KM. Miły pomruk przy gwałtowniejszym przyspieszeniu. W sumie po wcześniejszych różnych modelach benzynowych jestem bardzo zadowolony. Bardzo wysoka ocena 4,75
Mylę ze chodzi lepiej niż ta w Corolli którą jeszcze jeżdżę, 4,0
Miękko, dla mnie super, o taki komfort jazdy chodziło i był jedną z przesłanek zakupu. Na pewno nie jest to układ Forda Focusa, ale dla mnie mocna 4.
Przód ok, tył ujdzie - jak to w nowych nadwoziach. Czujniki seryjne przydają się głównie na zatłoczonych parkingach.Daję 4,3
Wszystko czytelne, bez nadmiaru przycisków. Ładna deska, ciekawe materiały, lepsza jakość montażu niż Megane i Corolla. Daję 4,4
Klima chłodzi, ogrzewania grzeje, nic dodać, nic ująć. Daję 4,0
Przód rewelacja - siedzenia klasa, tył - podobnie jak w innych kompaktach. Daję 4,3
Świetne, silnik cichutki, odgłosy toczenia nie przeszkadzają aż do 140 km/h. Daję 4,0
Najlepsze chyba w tym samochodzie to spalanie. Odcinek 400 km, w tym nieco korków i miast - wynik 5,3l. Odcinki autostradowe 130 - 140 km/h. daje maksymalną ocenę 5.0
Znakomita, daje 4,75
Nie wiem, za krótki okres czasu.
j.w.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 HDi 92KM 68kW