Ocena kierowcy - Citroen C4 II Hatchback 5d

Roman, 11 lat temu
Silnik 1.6 16v VTi 120KM 88kW
Rok produkcji 2012
Citroen C4 II Hatchback 5d 1.6 16v VTi 120KM 88kW 2010-2015 - Oceń swoje auto
Karoseria : Bardzo dobrze wykończone wnętrze przyjazne dla kierowcy, po krótkim czasie obsługa intuicyjna poszczególnych przełączników.
Bardzo przyjemny samochód za rozsądna cenę praktycznie ma wszystko czego oczekiwałem , minusem jest brak 6 biegowej skrzyni. Ponieważ jest to mój 18 samochód i jeździłem różnymi pojazdami średniej klasy m.innymi C5 pierwszej generacji mam możliwość pewnego porównania. I tutaj moją C4 oceniam bardzo dobrze szczególnie za komfort, bagaznik, wyposażenie wersji Selection, brakuje tylko nawigacji ale wolę swoją bo aktualizacja fabrycznej bywa kosztowna a felgi aluminiowe kupiłem takie jakie po prostu chciałem i po tym zakupie auto z tym wyposażeniem zostawia daleko w tyle konkurencję. A co do awaryjności to trudno się wypowiadać bo jak na razie zero problemów a mity o awaryjności citroenów to obiegowa opinia bez znaczenia bo tak naprawdę jakie samochody nie stwarzają problemu - te starszej generacji o prostej konstrukcji. A testy - to już polityka i wyniki testów niemieckich odbiegają zasadniczo od np. angielskich .
Bardzo dobry

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 16v VTi 120KM 88kW [l/100km]