: rewelacyjnie oszczedny, mialem kiedys golfa tdi i on byl oszczedny ale ten jest jeszcze bardziej
Układ hamulcowy
: popiskiwanie przednich hamolcow
Przepiekny samochod z zewnatrz w srodku rownie zaskakujacy, rewelacyjny silnik, ludzie sie za nim do tej pory ogladaja.jezeli chodzi o minusy to jak wszyscy posiadacze mowia tylne zawieszenie, dobra choc nie perfekcyjna skrzynia biegow
jezdzilem juz autami w ktorych skrzynia byla lepsza ale nie ma tu mowy o zadnej tragedii, dziala poprawnie i tyle :)
gdy kupowalem samochod a kupowalem go w salonie naczytalem sie sporo o wadzie tylnego zawieszenia i sprawa wyglada tak jezeli chodzi o komfort tlumienia jest wszystko ok wedlug mnie natomiast jezeli chodzi o komfort psychiczny podczas tego tlumienia to juz jest gorzej tzn, tylna belka jest cholernie glosna, obecnie jestem pow ymianie tuleii tylnego zawieszenia i jakis tam przerobkach na koszt citroena bo oni sie przyznaja do bledu fabrycznego jest lepiej tzn duzo ciszej
duza szyba z przodu z tylu tez ok 5 drzwi nowatorski jak to jest uzywane w samochodach sportowych sposob umieszczenia lusterek powoduje ze martwe pole za nami patrzac w lusterka boczne jest mniejsze
wszystko jest pod reka nie trzeba niczego szukac mimo wielu wyswietlaczy wszystko jasne i przejrzyste.Ten samochod nie jest zwykly i trzeba odrobiny czasu by sie przyzwyczaic
posiadam dwusterfowa klime i nie mam zadnych problemow z parowaniem czy tego typu rzeczami
z przodu rewelacja z tylu powiedzmy do 1.80 m ok dla wyzszych osob bedzie nie wygodnie przynajmnie na skrajnych miejscach
silnika przy spokojnej jezdzie prawie nie slychac, nowoczesny diesel
jezeli chodzi o ekonomicznosc to jak to sie mowi on prawie nie pali:)
tzn do predkosci110 ok 5 l przy 150 miedzy 7 8 l natomiast ponizej 100 na 5 biegu schodzi w okolice 4.przy przebiegu 21000 tys km nie zdrzylo mi sie jeszcze zebym przekroczylsrednie spalanie powyzej 6 l
biorac pod uwage cene do tego co sie dostaje to jest super.analizowalem dlugo co kupic a zastanawialem sie na golfem 5 honda civic i leonem.wszystkie sa piekne z wyjatkiem golfa on jest ladny:) ale za te pieniadze u nich ten sam poziom wyposazenia ale przy silniku benzynowym.o peugeocie 307 nie pisze bo to jest to samo co c4 tylko w innej szacie, koncern PSA, po prostu c4 mi sie bardziej podoba
jezeli mialbym cokolwiek tu napisac to tylko o popiskiwaniu przednich hamulcow podczas sredniego hamowania, podobno koncern PSA ta ma
jak do tej pory nie mam zadnego zastrzezenia
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 HDi 92KM 68kW