Ocena kierowcy - Citroen C4 I Hatchback

Silnik 1.6 HDi 110KM 81kW
Rok produkcji 2006
Citroen C4 I Hatchback 1.6 HDi 110KM 81kW 2004-2008 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
dał bym ocenę dostateczny, no chyba że mam pecha do aut a u innych osób C4 jest bez zarzutu ;-)
samochód dość cichy w środku, kupiłem go we wrześniu, jako 3 letnie auto, dobrze się zapowiadał, pojechałem do serwisu, sprawdzili mi autentyczność przebiegu (50000 km), ucieszyłem się, zrobiłem wymianę wszystkich płynów i filtrów, było cudownie do czasu gdy zrobiło się zimno i mokro, moja C4 zaczęła co jakiś czas pokazywać dziwne błędy, a to awaria parktronika, a to faulity ABS i takie tam dziwne komunikaty, przestraszony pojechałem do fachowca z komputerem od cytrynek, facet wykasował błędy i po strachu. Niestety to był dopiero początek nierównej walki, sytuacja zaczęła się powtarzać, za każdym razem jeździłem do diagnosty zapisywał błędy w kajecie i kasował. Aż do dziś, auto zgasło mi na skrzyżowaniu.
Dość ciężko wchodzą biegi ale precyzyjnie
kiepska widoczność przy cofaniu, dobrze ze jest parktronic, choć i on mi się często psuje ;-)
nie mam zastrzeżeń
klima latem przyzwoita, zimą grzanie ok,
jak na tą klasę ok
bardzo cicho tak do 140 km/h potem trzeba radiem sobie pomagać
ekonomika to póki co jedyna zaleta jaką widze w tym aucie, na długiej trasie ok 700 km, spalił 4,1 litra na 100km, w mieście też jest ok w granicach 5,5 l/km,
no właśnie to dział w którym chciałbym napisać \"jest pięknie\", ale niestety jest odwrotnie, zimą nie mogłem zamknąc drzwi, zamarzł mechanizm zamka, często jak otworze okno to nie moge go zamknąć, elektronika szanowni kierowcy;-)
gdybym pisał latem zapewne było by to bardziej kolorowe, zima w moim aucie pokazała co to kabelki, zaśniedziałe styki i cała ta elektronia,

On - zużycie paliwa dla silnika 1.6 HDi 110KM 81kW [l/100km]

5,4