Liczyłem na mniej problemów. Poprzednio miałem Xsarę i byliśmy bardzo zadowoleni, teraz jest rozczarowanie. Poręczność samochodu jest fantastyczna, o wyglądzie nie dyskutuję bo to rzecz gustu (nam się jeszcze ciągle podoba). Rozwiązanie trzeciego rzędu foteli to chyba majstersztyk przy tej wielkości samochodu na 3-rzędzie nawet wysokie osoby mogą dość komfortowo podróżować - przydaje się na wyjazdy do celu np. w dwa samochody a na miejscu wystarczy już tylko jeden (sprawdzone). I chyba tylko przez funkcionalność jeszcze go lubimy.
1.6 może trochę za słaby do tego auta ale ogólnie może być
coś się dzieje przy włączaniu wstecznego czasami nie zazębia się
dla mnie może być nie mam uwag
nie można narzekać
praktycznie wszystko jest pod ręką
długo się nagrzewa kabina, można przejechać dobre kilka kilometrów żeby było OK, latem klima OK sprawdzona latem na Sycylii, tej zimy siadło dogrzewanie silnika ale to chyba serwis (Szczecin) pogrzebał na przeglądzie po 20 tyiącach
dla mojej rodziny rewelacja, dwóch synów po 1,85 nawet w trzecim rzędzie nie narzekają
mogłoby być lepsze ale nie ma co narzekać
myślałem, źe będzie palił trochę mniej mi wychodzi w mieście nie mniej niż 7,5 trasa bez wariactwa 6,0 liczyłem na 0,5-1,0 mniej. Do średniego podawanego przez producenta to mu trochę daleko ale tak jest chyba we wszystkich markach
Chyba trochę na Polskie realia za wysoka
skrzypi przy otw/zam lusterko kierowcy, trzeszczy żaluzja okienna, przepalają się żarówki prawie co 3-4 miesiące jak nie mijania to postojowa i tak w kółko
po 8000 wymieniono silnik hamulca ręcznego, po 25000 koła i pasek osprzętu, czuję źe teraz przychodzi czas na skrzynię biegów, nie wiem co zrobią ze skrzypiącym lustekiem