Ocena kierowcy - Citroen C4 I Coupe

Andrzej, 11 lat temu
Silnik 1.6 HDI 92KM 68kW
Rok produkcji 2006
Citroen C4 I Coupe 1.6 HDI 92KM 68kW 2004-2008 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : niezniszczalne zawieszenie jak jeżdżę na warsztat to tylko na olej i klocki ham.
nie zamieniłbym mojej c4 na żadne autko z tego segmentu. zawieszenie idealne na polskie drogi po prostu niezniszczalne, silnik oszczędny i dynamiczny, moja wersja posiada wszystko prócz skóry, łącznie z navi gps i telefonem Ciężko mi znaleźć wady... powiem tak niektórzy zarzucali mi jazdę babskim autem ale to już ich problem dla mnie jest piękna
jeżdżę zazwyczaj sam więc opinia przy jednej osobie w aucie w zupełności wystarcza mocy
ma już ponad 300tys i pracuje bez zarzutu
auto świetnie hamuje i to z dużych szybkości, najważniejsze że jest niesamowicie odporne na nasze fatalne drogi niemal niezniszczalne z zawieszenie wymieniałem tylko tylne amortyzatory i to dopiero przy 250tys.
słupki przednie szerokie troszkę przeszkadzają, a lusterko wewnątrz przesłania listwa w pół szyby to chyba najbardziej irytuje Mnie w tym aucie
każdy kto pierwszy raz wsiada nie może się nadziwić jak to możliwe, że coupe jest tyle miejsca
lubisz się wlec to zejdziesz do 4l /100km mi średnia z roku wychodzi 5,3l/100km najmniejsze odnotowane zużycie 1 zbiornika 3,7l/100km max 7,5l/100km autostradą 150-160km/h jeszcze jedno to są wyniki z przeliczeń z tankowania komputer zaniża około 0,5l
Z tym wyposażeniem w tej cenie nie ma szans nic znaleźć tak mało awaryjnego. To autko powinno mieć znaczek mercedesa:) choć W210 mi gniło konkretnie progi a tu nie ma grama rdzy :)
problem miałem tylko z klapą częsta usterka z moich informacji ale bardzo prosta i tania do usuniecia
na 324tys autko nigdy nie stanęło na drodze

On - zużycie paliwa dla silnika 1.6 HDI 92KM 68kW [l/100km]