: Spalanie tego silnika i kultura pracy( silnik na niskich obrotach mruczy, stojąc za autem nie słychać że to ropniak )
Ekonomiczny, niezawodny, doskonała stylistyka , wygodny! jak za te pieniądze naprawde warto. Ceny używek są strasznie niskie w porównaniu do aut niemieckich czy japońskich. Autko godne uwagi! nieprzeciętne ..... ten wygląd styl!!!!!poprostu super autko dla młodego człowieka !! wyróżnia sie w tłumie a koszty jazdy tym autem są naprawdę śmieszne:P
Silnik bardzo ekonomiczny. Nie jest to demon szybkości ale do poruszania sie po mieście i czasami w trasach. na autostradzie v-max 183 km/h Gps 180 km/h myślę ze wystarczy :) jak na ten rok dużo kilometrów przejechane prawie 160tys a silniczek pracuje równiutko i nie kopci.
Biegi wchodzą trochę topornie nie tak jak by się chciało ale tak już jest we francuzach i nie ma się czego czepiać !!
Jak na mój gust troszkę miękkie. Przy szybkim pokonywaniu zakrętów trzeba uważać na tył bo lubi uciec:) jak narazie nic sie nie dzieje z zawieszeniem lecz odczówa nasze polskie drogi:(
przednie słupki przysłaniają troszke na zakrętach. Podczas deszczu woda zbiera sie na bokach przedniej szyby i osłabia widoczność:(
wszystko jest pod ręką. Dużo małych schowków;) bardzo fajne jest sterowanie radiem itd przy kierownicy.
długo trzeba czekać aż sie auto nagrzeje :( Mam zwykłą klimatyzacje i też działa przeciętnie. nie ma rewelacji
niby Compakt a jednak:) bardzo dużo miejsca. w 5 osób można jechać gdzieś dalej:) bagażnik wystarczający na wyjazdy z 3 osobową rodziną.
silniczka w kabinie prawie nie słychać disel mruczy cicho. Zawieszenie już w kabinie troszkę słychać lecz to nic złego. Ocena tylko Dobra za wyciszenie ponieważ w mercedesie c240 rocznik 98 było ciszej , ale to wyższa klasa i było v6 pod maską.
Spalanie doskonałe (auto na każdą kieszeń) 16-20zł 100km :) aż chce sie jeździć tym autkiem. jesli ktos szuka ekonomicznego autka to polecam. Silnik nie jest mocny ale spalanie wynagrodzi wszystko:)
Ceny tych aut są naprawdę niskie. Auto opłaca sie kupić na rynku wtórnym (lecz tylko z pełną dokumentacja) Stosunek Ceny do Jakości naprawde doskonały. Może jest troszke wad ale cena nam to wynagrodzi :) polecam
przy 154 tys padł rozrusznik \"bendix\"(czy jakoś tak ) oraz elektromagnes. Naprawa razem z wymianą kosztowała 300zł ;( ale cóż auto było wczesniej używane w firmie....
przy 120 paru tys km było robione sprzęgło :(
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 HDI 92KM 68kW