Silnik rewelacja!!! Jedyną wadą jest kultura pracy ale i tak jak na diesla jest super. Największy atut to spalanie. Na trasie mieszanej 50/50 w lato można zejść poniżej 5 lna 100km. Mój rekord w zimę to 6,2 l/100km. Wadą konstrukcyjną jest pękająca osłona turbiny. Ale sam sobie z tym poradziłem i jest teraz cisza
Problem czasami z wrzuceniem wstecznego biegu. Brakuje na trasach szóstego biegu. Pozatym OK
Da się tym autem poszaleć, zwłaszcza na Szwajcarskich serpentynach:) Co do kosztów , zawieszenie proste więc i naprawy tanie. Najczęście padają łączniki stabilizatora ale są tanie a wymiana bardzo prosta. ESP pozwala troszkę poszaleć
Jeden mały minusik to tylna szybka, ale są czujniki cofania więc no problem!
Dla mnie bomba!. Mimo kosmicznego wyglądu wnętrza wszystko na swoim miejscu. Samochód nie nudzi!!! Nie jest zwykły i to jego największa zaleta!!!
Klimatyzacja super, szyby nie parują!
Dużo, dużo z przodu. Z porównaniem do konkurencji o niebo lepiej. Gorzej z tyłu no ale to autko 3d:)
Mogło by być lepiej powyżej 130km/h Ogólnie każdy pasażer pyta się mnie 2 razy czy to napewno diesel:)
rekord bez załadunku w lato 4,6l/100km, największe spalanie to 6,2l/100km. Średnio to jakieś 5,2l
Mam auto 2 lata i zrobiłem nim ponad 40tyś km. Padł wyświetlacz od komputera ale to raczej wina poprzedniego właściciela... Osłona turbiny.